"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

4 bakan itiraz etti, komisyona ara verildi

22 Aralık 2014, Pazartesi 16:39
TBMM'de oluşturulan soruşturma komisyonu 4 eski bakanın Yüce Divan’a gönderilip gönderilmemesine karar verecek. İlk oylama yapılıyor.

17-25 Aralık operasyonunda isimleri geçen Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu çalışmalarını tamamladı.

TBMM'de oluşturulan soruşturma komisyonu eski bakanların Yüce Divan’a gönderilip gönderilmemesine karar verecek.

4 eski bakan sunulan MASAK raporuna itiraz etti. İtirazın değerlendirilmesi için saat 18'e kadar komisyona ara verildi.

İLK OYLAMA SAAT 15'TE BAŞLADI

4 eski bakanın Yüce Divana gönderilmesiyle ilgili ilk oylama saat 15:00'te başladı. Soruşturma Komisyonu raporunu TBMM Başkanlığı'na sunduktan sonra 10 gün içerisinde belirlenen bir günde Genel Kurul'da nihai oylama yapılacak.

276 VEKİLİN EVET DEMESİ GEREKİYOR

Yüce Divan'a sevk için salt çoğunluk olan 276 milletvekilinin "evet" oyu vermesi gerekiyor.

14 ÜYEYLE TOPLANDI

 Meclis Soruşturma Komisyonu, AK Parti'den 9, CHP'den 4 ve MHP'den 1 olmak üzere 14 üyeyle toplandı. HDP'nin tek üyesi komisyondan istifa ettiği için oylamaya katılmadı.

9 AK PARTİ, 4 CHP VE 1 MHP'Lİ ÜYE OY KULLANACAK

Komisyon üyeleri şu isimlerden oluşuyor:

“Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, AK Parti Bursa milletvekilleri Kemal Şerbetçioğlu, İsmet Su, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, AK Parti Konya milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Akış, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, CHP İzmir milletvekilleri Erdal Aksünger, Rıza Tümer, CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu.

Okunma Sayısı: 1513
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı