"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

4 eski bakan için karar günü

22 Aralık 2014, Pazartesi 08:30
Eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar'la ilgili kurulan komisyon bugün toplanarak karar verecek.

Komisyonda her bakan için Yüce Divan'a gidip gitmemeleri oylaması yapılacak. Komisyon geçen hafta oylama usulünü ele almış ancak suçlamalara yönelik ayrı ayrı oylama yapılıp yapılmaması konusunda net karar alamamıştı. Komisyon bugün yapacağı toplantıda ise oylama öncesi bakanlarla ilgili her fiilden ayrı mı yoksa hakkındaki suçlamalar için tek oylama mı yapılacağı konusunu karara bağlayacak.

Üye tam sayısının salt çoğunluğuyla toplanan komisyonda, Yüce Divan kararı ise toplantıya katılanların salt çoğunluğuyla alınacak. Açık oylama yapılacak Komisyonda her bir komisyon üyesi oyunu 'yüce divan'a gitsin' ya da 'gitmesin' şeklinde kullanacak.

10 GÜN İÇİNDE VEKİLLERE DAĞITILACAK

Komisyon raporunu 6 Ocak'ta Meclis Başkanlığı'na sunacak. Meclis Başkanlığı, raporu 10 gün içinde milletvekillerine dağıtacak. Dağıtımın ardından 10 gün içinde Meclis Genel Kurulu'nda eski bakanlarla ilgili yüce divan oylaması yapılacak. Genel Kurul'da; Yüce Divan'a sevk kararı ancak üye tam sayısının salt çoğunluğunun (276) gizli oyuyla alınabiliyor.

BAĞIŞ'TAN MASAK RAPORUNA İTİRAZ

Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanlığı'na sunulan MASAK raporunda yer alan, eski AB Bakanı Egemen Bağış ve eşinin aldığı üç evin "gelirleriyle orantılı olmadığı" yönündeki tespite Bağış'tan itiraz geldi. Komisyona avukatı aracılığıyla dilekçe veren Bağış; 2010, 2011 yıllarında edindiği taşınmazlarla ilgili şüpheli bir malvarlığı hareketinin söz konusu olmadığını kaydetti. Dilekçede, "2013'te işlendiği iddia edilen maddi menfaatlerin, 2013'ten önce malvarlığına girmesi veya malvarlığı değerine dönüşmesi aklen ve fiilen mümkün değildir" denildi.

Okunma Sayısı: 1213
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı