"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

4 milyon 849 bin kişi okuma yazma bilmiyor

09 Aralık 2010, Perşembe
BALIKESİR Vali Yardımcısı Selda Dural, Türkiye genelinde 4 milyon 848 bin 707 kişinin okuya yazma bilmediğini, bunlardan 4 milyon 96 bin 964’ünün ise kadın ve kızlardan oluştuğunu belirtti.
Balıkesir Valiliği, 2008 yılından itibaren uygulamada olan, fakat bugüne kadar verimliliği sağlanamayan “Ana-Kız Okuldayız Kampanyası” ile il genelinde okuma yazma bilmeyen 65 bin 717 vatandaşa ulaşmak için faal eğitim kampanyası yürütecek. Projeyi tanıtmak amacıyla Özmerkez Karesi Salonu’nda, Vali Yılmaz Arslan başkanlığında bir toplantı düzenlendi.
Kampanyayla ilgili sunum yapan Vali Yardımcısı Selda Dural, Türkiye genelinde 4 milyon 848 bin 707 olan okuma yazma bilmeyen kişinin 4 milyon 96 bin 964’ünün kadın ve kızlardan oluştuğunu, bu sebeple projenin ana temasının “Ana-Kız Okuldayız” olduğunu söyledi. Balıkesir’de 2008 yılından bugüne kadar 68 bin 543 okuma yazma bilmeyenden, ancak yüzde 2,86’sı olan bin 971 kişiye ulaşıldığını ifade eden Dural, bunun çok düşük bir rakam olduğunu vurguladı. 1 Aralık 2010 tarihi itibariyle 15 bin 122 erkek ve 50 bin 595 kadın olmak üzere toplam 65 bin 717 okuma yazma bilmeyen olduğuna dikkat çeken Vali Yardımcısı Dural, “2012 yılına kadar devam edecek kampanya için herhangi bir ödenek sıkıntımız yok. İlimizde okuma yazma bilmeyenlerin sayısını aşağıya çekmek için çalışmalara başlayacağız.” dedi.
Etiketler: okuma, yazma
Okunma Sayısı: 855
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı