"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

456 akaryakıt bayisinin lisansı sonlandırıldı

11 Eylül 2016, Pazar 10:13
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), son altı aydır akaryakıt bayilik faaliyetinde bulunmadığını tespit ettiği 456 bayinin lisansını sonlandırdı.

EPDK yetkililerinden alınan bilgiye göre, 456 akaryakıt bayisinin altı aydan uzun süre faaliyetlerini devam ettirmemesi nedeniyle lisansları Kurum tarafından iptal edildi.

Yetkililer, bu yılın Ocak ayında ilgili yönetmelikte yapılan değişiklik uyarınca lisansları iptal edilen bayilerle ilgili olarak lisanslamanın amacına uygun faaliyetlerini yürütebilmek için gerekli koşulları sağlayarak yeniden lisans almak zorunda kalacaklarını vurguladı.

Otomasyon sistemi tarafından tespit edildi

Akaryakıt otomasyon sistemi sayesinde toplam 12 bin 600 istasyondaki ürün hareketleri takip edilebiliyor. EPDK, sürekli incelemelerle bu sisteme yapılabilecek olası müdahalelerin önüne geçmeye çalışıyor. 

Faaliyetlerine devam etmeyen bu şirketler, dünyada yalnızca Türkiye'de uygulanan ve akaryakıt bayilerinin anlık takibini sağlayan akaryakıt otomasyon sistemiyle tespit edildi.

2016 yılının Ocak ayında Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile “bayilik faaliyetinin haklı ve mücbir sebepler hariç altı aydan uzun süreli yapılmaması halinde” bayilik lisanslarının sona erdirileceği hüküm altına alınmıştı.

AA

Okunma Sayısı: 2311
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı