"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

46 hafız icazetnamelerini aldı

26 Mayıs 2015, Salı
Isparta Merkez’deki Mekke Vakfı’na bağlı Mekke Erkek Kur’ân Kursu, bu sene 46 hafızı mezun etti.

Isparta Merkez’deki Mekke Vakfı’na bağlı Mekke Erkek Kur’ân Kursu, bu sene 46 hafızı mezun etti. Yeni hafızlar için Kur’ân Kursu’nda 18. Hafızlık merasimi düzenledi. Şehrin protokolü, öğrenci velileri ile çok sayıda davetlinin katıldığı programda sevinç hakimdi.

Yapılan konuşmaların ardından genç hafızlar Kur’ân ziyafeti sundu. Daha sonra hafızlara icazetnameleri verildi. Mekke Erkek Kur’ân Kursu, Üstad Bediüzzaman Hazretleri’nin hizmetkârlarından merhum Bayram Yüksek’in teşvikiyle Diyanet İşleri başkanlığına bağlı olarak 1996 yılında Isparta ili Dere Mahallesinde hizmete açıldı. 

400 öğrenciye hizmet verebilecek kapasitede

1996 yılından 2005 yılına kadar eğitim-öğretim ve yurt hizmetini aynı binada veren Mekke Kur’ân Kursu; teknik donanımı ve fiziki şartlarıyla 21. yüzyılın modernizasyonuyla örtüşen standartlara sahip ikinci hizmet binasını 2005 yılı Haziran ayında hizmete açtı. 2013 yılında da Okulla Birlikte Hafızlık Programına hizmet eden üçüncü hizmet binasını açtı.

Kurs, yaklaşık 5000 metre kare alan üzerine kurulu, 400 öğrenciye hizmet verebilecek kapasitede, Eğitim Binası, Pansiyon Binası, Ek Eğitim Binası, Cami ve Spor Kompleksinden oluşuyor. Mekke Vakfı’nın Barla’da yaklaşık 250 kız öğrenciye hizmet veren ve hanım hafızlar yetiştiren bir Kız Kur’ân Kursu da var.

Mustafa KAŞLI / Isparta

Okunma Sayısı: 3953
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • zhr ylcn

    3.6.2016 15:39:25

    Rica etsem bu kursların iletişim numaralarını alabilirmiyim.

  • Hüseyin İLHAN

    26.5.2015 08:57:21

    Rabbim hafız evlatlarımızın hıfz ettikleri kitabıazimüşşanın manayı harfine uygun yaşam nasibetsin.Ellerinde kur'an diyerek yalan söyleyen,riyakarlık,hırsızlık,sahtekarlık yapıp dini istismar edenlerin şerrinden muhafaza etsin.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı