"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

47. yıl coşkusunu okurlarımızla kutladık

21 Şubat 2016, Pazar 12:08
Yeni Asya Gazetesi’nin 47. yıldönümü vesilesiyle İstanbul, Güneşli’deki gazete binasında düzenlenen program, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

İstanbul ve diğer illerden programa katılım gösteren okuyucular, Yeni Asya’nın tavizsiz istikrar çizgisindeki 47. yılını Kur'an-ı Kerim tilaveti, Risale-i Nur dersi ve sinevizyon gösterisiyle kutladılar. 

GÜLTEKİN UYSAL DA KATILDI

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da programa katılım göstererek Yeni Asya EuroNur TV ile röportaj yaptı. EuroNur TV'ye konuşan Uysal, “Bediüzzaman Said Nursi’nin -konusu açılmışken onu da rahmetle yad edelim- belirlemiş olduğu prensipler doğrultusunda yayın hayatına devam eden, her zaman için demokrasiyi esas alan yayın politikasıyla bugünlere kadar gelmiş olan Yeni Asya gazetesinin kuruluşunu can-ı gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

YENİ ASYA NESİLLERİ KURTARMAYI AMAÇLIYOR

Sözlerin en güzeli olan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Yeni Asya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanvekili İsmail Özdemir’in konuşmasıyla devam etti.

Ardından Genel Yayın Yönetmeni Kâzım Güleçyüz, Risale-i Nur dersi yaparak Üstad’ın gazetelere bakışıyla ilgili değerlendirme ve tespitlerde bulundu.

Güleçyüz, Yeni Asya’nın gündeminin gençleri manevi tehlikelerden kurtarmak, anarşi ve fitnelerden muhafaza etmek olduğunun altını çizdi.

Birçok neslin Risale-i Nur’lar vasıtasıyla anarşinin yemi olmaktan muhafaza olduğunu söyleyen Güleçyüz, “Belki Risale-i Nur olmasa çok daha dehşetli bir tablo içinde olurduk. Risale-i Nur bu vatanı bu manadaki dehşetli badirelerden ciddi manada muhafaza etmiştir.” dedikten sonra Yeni Asya’nın çıkış amacını “Risale-i Nur’u matbuat lisanıyla ders vermek ve Risale-i Nur’daki hakikatlerin matbuat aleminde tezahürüne vesile olmak.” olarak açıkladı.

ŞAHS-I MANEVİ VE İHLASIN ZAFERİ

Güleçyüz konuşmasına şöyle devam etti:

Yeni Asya’nın manevi kurucusu Zübeyir Gündüzalp, Üstad’ın 1950-60 döneminde gazeteleri takip etmek üzere vazifelendirdiği seçkin talebelerinden birisi. O günden bu yana, bu misyona hizmet eden kahraman insanlar, değerli hizmet erbapları geldi geçti. Rahmet-i rahmana kavuşanları rahmetle yad ediyor, hayatta olanlara da uzun ömürler, sağlık ve afiyetler niyaz ediyoruz. Bu misyon bugünlere kolay gelmedi, şuanda da çok kolay gitmiyor. Çok hücumlara ve saldırılara maruz kalıyoruz. Ama Üstad’ın müsbet hareket prensibi çerçevesinde vermiş olduğu mücadele ile bu camia, bu hücumları göğüsleyerek bugünlere ulaştı. Bunun en son örneği, Risale-i Nur’a getirilen bandrol engeli ve devlet tekelinin ortadan kaldırılmış olmasıdır. Bu bir şahs-ı manevinin ve ihlasın zaferidir. Bunun maddi şart ve sebeplerle izahı mümkün değildir. Biz Yeni Asya olarak Danıştay’a, Anayasa Mahkemesi’ne bu kararı aldıramazdık. Ama hakkın, ihlasın, şahs-ı manevinin ve inayet-i ilaheyenin yardımıyla bu hikmet tecelli ettirildi.

80 BİN TİRAJA ÇIKARALIM

“Risale-i Nur’un medyadaki dili olarak Yeni Asya ne kadar çok eve girerse, Risale-i Nur’la o kadar çok insan tanışır, o kadar çok iman kurtulur, cennete adam yetiştirilir” diyen Güleçyüz, Zübeyir Gündüzalp’in vasiyeti olarak telakki edilen “Yeni Asya’yı 80 bin tiraja çıkarma” çalışmaları için seferber olunması gerektiğinin de altını çizdi.

YENİ ASYA HAKKI TUTUP KALDIRMA VAZİFESİNİ ÜSTLENDİ

Genel Yayın Yönetmenimiz Kâzım Güleçyüz'ün yaptığı Risale-i Nur dersini dinleyen Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, daha sonra kürsüye davet edildi. Konuşmasına "Bu inanç hareketini başlatanları, başta rahmetle andığımız Üstad Bediüzzaman hazretleri olmak üzere, nice kahramanları bugün bu vesileyle bir daha anıyoruz." diye başlayan Uysal, şöyle devam etti:

Zaman zaman ara dönemlerin yaşandığı, suçlamalara, ithamlara, saldırılara maruz kalındığı dönemde bile sağından solundan yapılan telkinlere bakmaksızın, günlük konjonktürel beklentilere değil, hakikate angaje bir şekilde istikametini sürdürerek bugünlere kolay gelinmediğini idrak eden insanlarsınız. Bizler de siyaset planında bu mücadelenin tarafı olmaya gayret ederek sırat-ı müstakim üzere yürümeye gayret gösterdik. Dalga dalga zihinlerin bulandırılmaya çalışıldığı bir iklimde, her devirde olduğu gibi hakkı tutup kaldırma vazifesinin üzerinize düştüğünü billiyorum. Bu vazifeyi yerine getirmek için taşıdığınız azmi, kararlılığı, bugün bir kez daha görüyor olmaktan dolayı yaşadığım mutluluğumu ifade ediyorum. Hürriyetçi demokrasiye inanan insanlar olarak, demokrasiyi kamil manada bu ülkede insanımızın rahat nefes alıp hakkını hukukunu koruyabileceği bir Türkiye'yi oluşturmak adına demokrat çizgiye vermiş oduğunuz destekten dolayı bir kez daha şükran ve minnet dugularımı ifade etmek üzerimde bir borçtur.

YÜRÜDÜĞÜ YOLDAN VAZGEÇMEYEN İNSANLAR...

Uysal, konuşmasını şu sözlerle noktalandırdı: Ben tekrar, biraz evvel burada açılış konuşmasını yapan İsmail Özdemir ağabeyin şahsınnda, Genel Yayın Yönetmeni Kâzım Güleçyüz'ün şahsında, ve isimsiz nice kahramanın şahsında; Yeni Asya'nın 47. yıl dönümünü tebrik ediyorum, aranızda bulunmaktan mutluluğumu ifade ediyorum. 

EMEKTAR İSİMLER ANILARINI PAYLAŞTI

Yapılan Risale-i Nur dersinin ardından katılımcılara baklava, kuru pasta ve çay ikram edildi. Daha sonra ise hayatını Risale-i Nur hizmetine vakfetmiş ve Yeni Asya'nın kuruluş dönemlerinde yer almış emektar isimler, hayat ve hatıratlarından bahsederek anılarını paylaştılar.

Bediüzzaman'la müteaddit defalar görüşen emekli pilot astsubayı Ali Demirel ağabey,

Yeni Asya Gazetesi eski Yazı İşleri Müdürü Sabahattin Aksakal,

Üstad Bediüzzaman'ın talebelerinden Mustafa Sungur'un oğlu Muhammed Nur Sungur,

Ve son şahitlerden Marangoz Şevket ağabey kürsüye çıkarak hatıralarını dinleyicilere aktardı.

Mücahit Çakır / İstanbul

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 4863
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • demokrat

    20.2.2016 22:52:15

    47.yılı kutluyorum.bizde bu 47'nin 45'inde ucundan kıyısından Asya ile buluşmaya,onunla yol almaya devam ettik.Bu kutlamada misafiriniz olan Sayın başkanı da tebrik ediyorum.Keşke bu konuşmalar siyaseten hayata geçebilse.İnsanların bir konuda(bir sahada) çok dürüst ve çok ahlaklı olmaları her işi her zaman mükemmel yapacaklar anlamı taşımaz.İnşallah daha güzel yarınlarda,daha profesyonel atılımlarda buluşmak dileğiyle...Selam ve dua ile...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı