"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

50 dakika süren kritik görüşmeden önemli ayrıntılar...

18 Şubat 2017, Cumartesi 23:59
Başbakan Binali Yıldırım'ın, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüşmesi sona erdi.

Başbakan Yıldırım, Almanya'yı ziyareti kapsamında katıldığı 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı çerçevesinde ABD Başkan Yardımcısı Pence ile bir araya geldi.

Commerz Bank binasında basına kapalı gerçekleşen görüşme, 50 dakika sürdü.

Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı.

Yeni bir sayfa açılması...

Görüşmede, iki ülke hükümetleri arasında son günlerde artan ikili temaslara da işaret edilerek, dost ve müttefik Türkiye ve ABD arasında ortaklık ilişkilerinin önemi konusundaki anlayış birliğinden duyulan memnuniyet dile getirildi ve bu ilişkileri güçlendirme konusundaki kararlılık bir kez daha vurgulandı.

Görüşmede, ABD’yle ikili ve NATO çerçevesindeki askeri ve güvenlik ilişkileri ele alınmış, terörle mücadelede fikir birliği ve ortak hareketin önemi üzerinde duruldu. Başbakan Yıldırım, Fethullah Gülen’in iadesi konusunda yeni ABD Yönetimi’yle her türlü işbirliğine hazır olduğumuzun altını çizmiş, bu konudaki beklentilerimizin ABD yönetimince karşılanmasının ilişkilerimizde yeni bir sayfa açacağından bahsetti.

Başbakan daha sonra, DAEŞ gibi radikal örgütlerle mücadelede de Türkiye ve ABD’nin birlikte hareket etmesi gerektiğini, Suriye’deki istikrarsızlığa kalıcı bir çözüm bulunması ve bölgenin PKK/PYD dahil her türlü terörden arındırılması konusunda iki köklü müttefik olan ABD ve Türkiye’nin tam uyum içinde çalışmaları gerektiğini vurguladı. 

ABD Başkan Yardımcısı Pence, yeni ABD yönetiminin de Türkiye ile ilişkilerde yani bir başlangıç yapmayı arzu ettiklerini, terörle mücadeleden bölgesel işbirliğine kadar, her konuda Türkiye ile esasen yoğun olan diyalogun daha da geliştirilerek sürdürülmesine hazır olduklarının altını çizdi. ABD Başkan Yardımcısı Pence, Sayın Başbakanımızın dile getirdiği her konuyu ciddiyetle ele almakta olduklarını kaydetti.

Başkan Yardımcısı Pence, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a selamını iletti.

Yıldırım, Karadağ Başbakanı Markovic ile görüştü

Başbakan Yıldırım, Karadağ Başbakanı Dusko Markovic ile görüştü.

Münih'teki Bayerischer Hof Oteli'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, 20 dakika sürdü.

AA

Okunma Sayısı: 2365
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı