"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

50 yıllık arkadaşlık böbrek kardeşliğine dönüştü

04 Kasım 2015, Çarşamba 11:35
Antalya'da son bir yıldır diyalize bağlı yaşayan 65 yaşındaki Muharrem Kıcıman, 50 yıllık arkadaşı aynı yaştaki Musa Yenilmez'in verdiği böbrekle hayata tutundu.

Antalya'da evli ve 3 kız çocuk babası Muharrem Kıcıman, böbreğinde geçen yıl ortaya çıkan kist nedeniyle böbrek yetmezliği sorunu yaşamaya başladı. Son 1 yılını diyalize bağlı geçiren Kıcıman'ın eski günlerine dönmesi için tek çare böbrek nakliydi.

Kıcıman'ın aradığı böbreği, 50 yıllık arkadaşı Musa Yenilmez verdi. 

Musa Yenilmez ile arkadaşlıklarının 1960'lı yıllarda Çorum İlköğretmen Okulu'nda başladığını aktaran Muharrem Kıcıman, 1969 yılında mezun olduklarını kaydetti. Kıcıman, Çorum İlköğretmen Okulu'nun 1969- 70 mezunları arasında ayrı bir bağ olduğunu belirterek, “Hasta olduğum, okul arkadaşlarım arasında duyulmuş. Arkadaşım Musa telefonla arayarak, 'Kardeş bende 2 böbrek var. Birini sana veririm' teklifinde bulundu" dedi. Kıcıman, arkadaşından gelen bu teklifin önce moral amacıyla söylendiğini düşündüğünü, zaten böyle bir bağışın da tıbben mümkün olmadığını düşündüğünü belirterek, “Sonra birkaç kez daha söyleyince birlikte hastaneye gittik. Hastanede bunun mümkün olduğunu, ancak Organ Nakil Etik Kurulu'ndan onay almamızın şart olduğunu öğrendik" dedi.

Öğretmen okulunda beraber çekilmiş fotoğrafların da yer aldığı dosyayla Etik Kurul'a girdiklerini, kurul üyelerini ikna etmeyi başardıklarını anlatan Kıcıman, arkadaşının böbreğinin, 15 Ekim'de Medical Park Antalya Hastanesi'nde kendisine nakledildiğini belirtti. Sağlığına kavuşan ve artık günün büyük bölümünü, ilişkileri kardeşliğe dönüşen Yenilmez'le geçiren Kıcıman, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Kıcıman, bunun bir mucize olduğunu söyledi. 

Arkadaşının haftanın üç günü girdiği diyaliz sonrası yaşadığı acının kendisini çok üzdüğünü belirten Musa Yenilmez ise “Böbreğimi verme konusunda bir an tereddüt duymadım" dedi. 28 yaşındayken çok yakın bir arkadaşını böbrek yetmezliği nedeniyle kaybettiğini anlatan Yenilmez, “Kıcıman'ı da kaybetmeye dayanamazdım. Etik Kurul üyelerine de bunu söyledim. Çok genç yaşta en yakın arkadaşımı böbrek yetmezliğinden dolayı toprağa verdim, şimdi 60'lı yaşların sonunda yine bir arkadaşımı aynı hastalıktan kaybedemezdim" diye konuştu. Sağlık durumu son derece iyi olan Musa Yenilmez, bağış sonrası sigarayı da bıraktığını belirterek “Organ bağışının bana böyle büyük faydası da oldu" dedi.

DHA

Okunma Sayısı: 2375
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı