"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

500 bin Suriyeli çaresiz

20 Ocak 2015, Salı 15:10
Saldırılar nedeniyle yaşadıkları yerleri terk ederek Türkiye sınırına yakın bölgelerde kurulan kamplarda hayata tutunmaya çalışan yaklaşık 500 bin Suriyeli, derme çatma çadırlarda soğukla mücadele etmeye çalışıyor.

Suriye'deki olaylar nedeniyle Türkiye sınırına yakın bölgelere gelerek, burada kurulan Atme, Kerame, Kah, Babus Selam gibi yüzlerce kampta barınan yaklaşık 500 bin Suriyeli kış şartlarından olumsuz etkileniyor.

Soğuk kış şartlarına yağan şiddetli yağmurlar da eklenince bazı çadırlar kullanılamaz hale geldi.

İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi'nin yaptığı araştırmaya göre kamplarda yetersiz beslenme, soğuk hava, temiz su sıkıntısı nedeniyle salgın hastalıklar da artıyor. Mültecilerin en büyük ihtiyaçlarının başında battaniye, ısınma gereçleri, kıyafet ve gıda geliyor. Ölümlerin yaşanmaması için bir an önce yardımların bu kamplara ulaştırılması gerekiyor.

Ayrıca kamplarda kalan Suriyelilerin acilen battaniye, çizme, mont gibi kışlık kıyafetlere ihtiyaç var.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1167
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı