"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

57 personel göreve iade edildi

10 Kasım 2016, Perşembe 13:36
Denizli'deki Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ), 15 Temmuz darbe girişiminin ardından açığa alınan akademik ve idari personelden, yapılan inceleme ve soruşturmalar kapsamında Gülen Hareketi ile bağlantıları bulunmadığı tespit edilen 57 kişi göreve iade edildi.

PAÜ'de 15 Temmuz darbe girişimi ardından başlatılan adli ve idari soruşturma kapsamında 103 akademik ve idari personel açığa alındı.

OHAL kapsamında 171 akademik ve idari personel ise kanun hükmünde kararnameler ile ihraç edildi, adli soruşturmalarda ise 53 akademik ve idari personel tutuklandı.

İdari soruşturmalar kapsamında terör örgütü ile ilgisi olmadığı yönünde başvuru yapan personelden yapılan inceleme sonucu toplam 57 idari ve akademik personel göreve iade edildi. Göreve iade edilmelerin 18'i Ağustos ve Eylül aylarında yapılıdı.

Geçen hafta 30, dün ise 9 personel göreve iade edildi. Göreve iade edilen personelin önemli bir bölümünün Tıp Fakültesi'nden olduğu belirtilirken, 46 personel hakkındaki açığa alma kararı ise sürüyor. 

DHA

Okunma Sayısı: 1914
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı