"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

6 bin Türkmen sınır hattına sığındı

27 Kasım 2015, Cuma 15:02
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, rejim askerleri ile Rusya'nın saldırılarından kaçan Türkmenler için İHH olarak gerekli tüm yardımları yapmaya çalıştıklarını söyledi.

10 gün önce başlayan yoğun bombardıman sonrası Yayladağı İlçesi'nin karşısındaki Türkmenlerin yaşadığı bölgeye 20 TIR insani yardım gönderdiklerini belirten Karacaoğlu, şunları söyledi:

"Türkmen Dağı'nda bulunan Kilz, Itayra, Beyt, Şardak, Rabia ile Kürt Dağı bölgesinde bulunan Ikko, Taume, Semle gibi köylerdeki saldırılardan kaçan yaklaşık 6 bin kişi Türkiye sınır hattına sığındı. Bir çok köyde ise yaklaşık 30 bin kişi saldırıların sürmesi durumunda ya hayatlarını kaybedecek ya da evlerini terk etmek zorunda kalacak."

DHA

Etiketler: ihh, türkmen, suriye, sınır
Okunma Sayısı: 1045
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı