"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

609 yıllık namazgahta teravih namazı kılındı

23 Haziran 2016, Perşembe 12:39
Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ndeki Fener Meydanı'nda, 609 yıl önce açık hava camisi olarak inşa edilen tarihi namazgahta teravih namazı kılındı.

Hocahamza Mahallesi Fener Meydanı'nda bulunan 609 yıllık tarihi açık namazgahtaki restorasyon çalışmaları bir süre önce tamamlandı. Bir yıl ardından sonra ziyarete açılan namazgah, sıcak havaların da etkisiyle, teravih namazını kılmak isteyenlere açıldı. 

Ramazan ayı sonuna kadar açık kalacak tarihi açık namazgahla ilgili olarak bilgi veren Gelibolu Müftüsü İbrahim Özler, "Türklerin Anadolu'dan Rumeli'ye geçişlerinden sonra askerlerin namaz kılmaları için yapılmış olan bir namazgahtır. Gelibolu'ya gelen ziyaretçilerin önemli bir bölümü de burayı ziyaret ediyor. Normal zamanlarda burada namaz kılınmıyor. Ancak, havaların sıcak olması nedeniyle halkımızın daha rahat nefes alarak teravih namazlarını kılmaları için böyle bir düzenleme yapalım istedik" dedi.

Bu tür yapıların en görkemlisi ve güzeli olarak nitelendirilen namazgah, 12.50x10.00 metre ölçülerinde. Üstü açık çevresi korkuluklu bir ana mekan biçiminde. Biri külahlı, öbürü açık iki minberi, mermerden mihrabı var. Mihrabın yanlarında süslü pencereler bulunmakta. Yazıtlı kapısı, dilimli ve rumi süsleme. Mihrap mermerden bir niş içinde. Gelibolu'da boğaz ve Marmara'ya karşı geniş bir alan olan Fener Meydanı'nda bir açık hava cami olan namazgah, 1407 yılında Hacı Paşaoğlu İskender Bey tarafından inşa edilmiş. Sefere çıkan deniz tüfekçi erleri için yaptırılmış. Sefere çıkacakları zaman toplu halde burada namaz kılarlardı.

DHA

Etiketler: çanakkale, teravih
Okunma Sayısı: 1048
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı