"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

632 gün sonra ‘pardon’

11 Mayıs 2018, Cuma 22:56
Darbeci olduğu iddiasıyla yaklaşık iki yıldır olumsuz birçok muameleye maruz bırakılan eski İkinci Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun beraat etti. Angun, “Şu anda en büyük arzum, milletimin, devletimin karşısında iade-i itibarımın sağlanmasıdır” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında tutuklanan ve 632 gün hapis yatan yaşanan süreçte suçsuz olduğu ortaya çıkan İkinci Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun’un tek arzusu var: İade-i itibar. Hürriyet’ten Sedat Ergin Angun’un yaşadığı süreci şöyle anlattı; “Darbeciler, kendisini engellemek üzere konutuna dört askerden oluşan silâhlı bir tim gönderdiler. Konut her bir taraftan sarıldı. Bu durumdan habersiz dışarı çıkmak üzere kapıyı açtığında, karşısında G-3 piyade tüfeğini kendisine doğru çevirmiş tam teçhizatlı bir binbaşıyı buldu. “Ben kurmay başkanıyım, ordu komutanının emri var, karargâha gitmem gerekiyor” dediğinde, darbeci binbaşı mermiyi silâhın ağzına sürerek, “Komutanım, kati emir aldım, sizi vururum” dedi. Angun, 16 Temmuz günü darbecilerin öğle saatlerinde teslim olmayı kabul etmelerinin ardından odaya gelen askerler tarafından kurtarılacaktı.

Üç kez ağırlaştırılmış müebbet istenmişti

Tümgeneral Avni Angun’un öyküsü 15 Temmuz’dan sonra ortaya çıkan tartışmalı darbe dosyaları arasında en çarpıcı olanlardan biridir. Darbeciler tarafından hedef alınarak kendisine silâh çekilmesine ve enterne edilmesine karşılık, Angun 16 Temmuz günü darbeye karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınmış, ardından 18 Temmuz günü tutuklanarak Malatya Cezaevi’ne gönderilmiştir. Daha sonra buradan Düzce Cezaevi’ne sevk edilmiştir. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Angun 1) FETÖ üyesi olmak ve 2) Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya, ayrıca TBMM’yi ve hükümeti ortadan kaldırarak görevlerini yapmayı engellemeye teşebbüsle suçlanmış, hakkında üç kez ağırlaştırılmış müebbet cezası istenmiştir. Angun, tam sekiz ay sonra özgürlüğüne kavuşmuştur. Ancak bu kısa süreli bir özgürlük dönemi olmuştur. Tümgeneral Angun, yeniden tutuklanarak bu kez Ankara’daki Sincan Cezaevi’ne konmuş, yalnızca yargılamalar için geçici sürelerle Malatya’ya götürülmüştür. Ve geçen hafta Cuma günü toplam 76 sanığın yargılandığı İkinci Ordu darbe davasında karar anı gelmiştir. Mahkeme heyeti, Avni Angun’un beraatına karar vermiştir. Ancak Sincan Cezaevi’nden aklanarak çıktığında, kanun hükmünde kararnameyle ordudan atılmış, rütbesi alınmış, silâhına el konulmuş bir generaldir Avni Angun; orduevlerine girmesi de yasaktır.

80 milyon karşısında suçlu olarak itham edildim

Angun, dün kendisiyle yaptığım sohbette “Masum olduğum için hiçbir zaman karamsarlığa düşmedim. Eninde sonunda masumiyetinin tescil edileceğini biliyordum” diye konuştu. Tutukluluğu döneminde kendisini en çok zorlayan ailesinden uzak kalmak olmuştu. Tutukluluğunun ilk beş ayında ailesiyle görüşmesine hiçbir şekilde izin verilmemişti. Geçen 20 ay içinde bugün 84 yaşında olan

annesiyle hiç görüşememişti. Şöyle konuştu Angun: “Devletime ve milletime hiçbir küslüğüm yok, olamaz da...” Ve bir talebi var Avni Angun’un: “Milletim nezdinde, 80 milyon insan karşısında iki yıla yakın bir süre bir suçlu olarak gösterildim, itham edildim. Sonunda masumiyetim anlaşıldı. Şu anda en büyük arzum, milletimin, devletimin karşısında iade-i itibarımın sağlanmasıdır.”

Okunma Sayısı: 9438
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı