"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

640 STK: Yanlışta ısrar, ülkeyi 90'ların ürperten sürecine götürüyor

02 Ağustos 2015, Pazar 16:36
Diyarbakır'da bir araya gelen Doğu ve Güneydoğu'dan 640 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi ortak açıklama yaptı.

Açıklamada, "Hükümetin ve devletin politikalarının hala yanlışta ısrar etmek olduğu gerçeğinden, halklarımızı 90’lı yılların o ürperten sürecine geri götürmek olduğundan derin endişe duymaktayız." denildi. 

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki Sümerpark'ta basın açımlama yapan sivil toplum temsilcileri, yeniden başlayan çatışma süreciyle ilgili endişelerini dile getirdi. Ortak açıklamada, yapılan tüm kamuoyu yoklamalarında demokratik çözüm sürecinin büyük bir toplumsal destek gördüğü anımsatılarak, "Yine bu süreçte, ekonomiden, sosyal ve siyasal hayata kadar toplumsal yaşamın tüm alanlarında büyük bir rahatlama yaşanmaya başladı. En başta da insan ölümleri son buldu. Bu süreç Türkiye toplumlarının yaşadığı, Kürt sorunu başta olmak üzere bütün demokratikleşme sorunlarının çözümü için büyük bir fırsat yarattı. Çözüm sürecinin yarattığı çatışmasızlık ortamının devamı için bütün toplumsal kesimlerin verdiği destek şüphesiz ki en güçlü zemindi. Ancak, sorunun gerçek anlamda çözümü için gerekli olan yasal ve anayasal değişikliklerin yapılmaması ve zamana yayan politikalar, taraflar arasında güvene dayalı ilişkileri ve süreci zora sokmuş, ardından da halklarımızı yüksek gerilimli bir süreçle karşı karşıya bırakmıştır." ifadeleri kullanıldı. 

Dolmabahçe'de İmralı heyeti ile hükümetin kamuoyuna açıkladığı mutabakat metninin, müzakere sürecine geçiş ve demokratik çözümün nihai sonuca ulaşması için tarihi bir adım olduğu açıklamada anımsatıldı.

Okunma Sayısı: 2651
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı