"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

643 sayfalık 'İnsan Hakları Raporu’nda Türkiye

19 Ocak 2018, Cuma 20:15
İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Başkanı Kenneth Roth, Paris’te düzenlediği basın toplantısı ile 90 ülkede yapılan incelemeler ışığında hazırladıkları 643 sayfalık 2018 yılı İnsan Hakları Raporu’nu açıkladı.

Ülkelere ayrı ayrı yer verilen raporun bir kısmı da Türkiye’deki insan hakları ihlallerine ve Olağanüstü Hal kapsamında alınan önlemlerin neden olduğu hak ihlallerine ayrıldı. Örgütün her yıl yayınladığı World Report 2018 Raporu’nda, “15 Temmuz darbe girişiminin ardından getirilen OHAL uygulaması, referandumla değiştirilen cumhurbaşkanlığı sistemi, 100 binden fazla kamu görevlisinin KHK’lar ile görevden alınması, basına uygulanan ağır sansür ve baskılar, HDP’li milletvekillerinin ve çok sayıda gazetecinin hapse atılması” eleştirilen unsurlar oldu. Raporun Türkiye bölümü, “Basın, aktivistler ve muhalefet hedef alınıyor” başlığıyla vurgulanırken, cumhurbaşkanının yetkilerinin genişlendirilmesi sebebiyle OHAL süresinin tekrar uzatılması eleştirildi. Raporun yedi sayfalık Türkiye bölümünde, “ülkede demokratik sistemin temel özellliklerinin yok edildiği” vurgulandı. Kenneth Roth bu gidişe gereken tavrı göstermediğini ileri sürdüğü Avrupa Birliği’ni eleştirdi ve “Mültecilerin Avrupa’ya akın etmesine odaklanan AB, Erdoğan’ın yaptıklarını izlemekle yetindi ve göz yumdu” dedi. Raporda hükümetin “istismar içeren uygulamalarının yargı mekanizmalarının kaldırıldığı, Meclis’in denetim yetkisinin ise kısıtlandığı” vurgulandı.

Etiketler: ohal
Okunma Sayısı: 1820
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı