"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

65 yaşındaki emekli memur 44 yıldır günlük tutuyor

08 Haziran 2016, Çarşamba 11:33
Niğde'nin Gümüşler Beldesi'nde yaşayan emekli zabıta memuru 65 yaşındaki Nushet Yalçın, 44 yıldır günlük tutuyor. 25 bin sayfayı bulan Yalçın'ın günlüklerinde kendi yaşantısından, kasabadaki barajın su seviyesine kadar birçok konu bulunuyor.

Gümüşler Belediyesi'nde 25 yıl zabıta memuru olarak görev yaptıktan sonra emekli olan Nushet Yalçın, 1972 yılında Afyonkarahisar'da askerlik yaparken tutmaya başladığı günlüğü, bugünlere kadar taşıdığını söyledi. Günlüklerinde gündelik yaşantısı, ailesi, ülke gündemi, yaşadığı Gümüşler Kasabası'ndaki olaylar, ölenler, doğanlar, evlenenler, kasabadaki barajın günlük su seviyesi gibi konulara yer alan Yalçın, yazmaya meraklı olduğunu anlattı.

Nushet Yalçın, "Günlüğüm toplamda 25 bin sayfayı buluyor. Hastanede yatarken yazdım, Hacca gittim orada bile yazdım. Defter bulamadığım zamanlar peçeteye yazdım" dedi. Gümüşler'in yaşayan tarihi olan Yalçın, geçmişte yaptığı işin günlüğünü zenginleştirdiğini belirterek, "44 yıldan beri aralıksız günlük tutuyorum. Bu bende bir yaşam biçimi haline geldi. Yaşadığım hemen hemen her olayı günlük olarak kaleme alıyorum. Hastanede yatarken beni ziyaret gelenleri dahi yazdım. Ölünceye kadar da günlük yazmaya devam edeceğim. Günlüklerimi kime bırakacağıma ise karar vermedim"diye konuştu.

Nushet Yalçın, günlüklerini bugüne kadar kimseye okutmadığını belirtirken eşi Şükran Yalçın ise, günlükleri gizli gizli okuduğunu itiraf etti.

DHA

Etiketler: niğde, günlük
Okunma Sayısı: 1456
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı