"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

7 tahliye 10 tutuklama

05 Haziran 2017, Pazartesi 01:58
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) açığa alınan, aralarında profesörlerin de bulunduğu 83 sanığın “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan yargılandığı dâvâda 3’ü profesör 7 tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi.

Bylock kullanıcısı olduğu tespit edilen 10 tutuksuz sanık hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarıldı. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar ve sanık avukatları katıldı. Duruşmada savunmasını yapan tutuklu sanıkların avukatları müvekkillerinin tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti tutuklu sanıklar Prof. Dr. Mehmet Uzunoğlu, Prof. Dr. Muğdeşem Tanrıöven, Prof. Dr. Turgut Kocatürk, Doç. Dr. Bülent Vural, Özkan Şen, Kadir Kahveci, Köksal Avincan’ın tutuklu kaldığı süreleri ve dosyadaki kanıt durumunu dikkate alarak tahliyelerine karar verdi. Sanıklar hakkında yurtdışına çıkış yasağı koyan heyet, 15 günde bir de en yakın karakola imza atmalarına da hükmetti. 

10 sanığa yakalama kararı

Heyet, Bylock kullanıcısı oldukları tesbit edilen tutuksuz sanıklar Ergün Yaşar, Fatih Karabiber, İbrahim Eren, İbrahim Şener, Kürşat Hakan Oral, Muzaffer Aydemir, Recep Uysal, Salih Demirel, Süleyman Hakan Sevilgen ve Şaban Çetin hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılmasını kararlaştırdı. Sanıkların Bank Asya’daki ilk hesap açılış tarihlerinden TMSF’ye devredildiği 29 Mayıs 2015’e kadar tüm hesap hareketlerinin temini için yazı yazılmasını kararlaştıran heyet, tutuklu sanıklar Prof. Dr. Abdullah Bal, Prof. Dr. Celal Kocatepe, Doç. Dr. Deniz Güney, Doç. Dr. Tamer Çoşkun ile öğretim üyeleri ve memurlar Bünyamin Yağcıtekin, Harun Akif Kabuk, İbrahim Özbek, Mehmet Rıfat Kamber, Muhammed Çinkaya, Mustafa Başıbüyük, Mustafa Dağcan Baştürk, Osman Gürbüz, Selahattin Aydoğdu, Serdal Şahin ile Yusuf Duran tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 22 Ağustos’a ertelendi. İddianamede, sanıkların “Silâhlı terör örgütüne üye olmak” suçundan ayrı ayrı 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

DHA

Etiketler: ytü
Okunma Sayısı: 3612
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı