"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

700 göçmen bulunan gemi Girit'e çekiliyor

26 Kasım 2014, Çarşamba 09:07
Yunanistan'ın Girit adası açıklarında 700 civarında göçmenin bulunduğu Kiribati bandıralı BARIS adlı kuru yük gemisinin Girit'e çekilme operasyonu sürüyor.

Girit'in 30 mil güneydoğusunda salı gecesinden bu yana makine arızası sebebiyle 700 civarında göçmen ile birlikte sürüklenen kuru yük gemisi, Girit'in İerapetra Limanı'na çekiliyor. Bugün akşam saat 19.00'dan sonra başlayan çekme işlemi öncesi arama kurtarma çalışmalarına katılan Yunan Hava Kuvvetleri'ne ait Super Puma yardımıyla gemiye inen görevliler, gemi halatını IDRA adlı fırkateyne atarak çekme işleminin başlamasına yardımcı oldu. 

Şiddetli rüzgar sebebiyle çalışmaların ağır ilerlediği bildirilirken, bölgede dalga boyunun 2,5 metre olduğu belirtiliyor. Yunan Silahlı Kuvvetleri kaynakları, gemide göçmenlerin dışında silahlı kişilerin de bulunduğunu iddia etti.

Geminin Afrika'dan İtalya'ya gitmek üzere hareket ettiği açıklandı. Bu arada Girit'e sevk edilecek göçmenlerden tedaviye ihtiyaç duyacaklar için hastanelerin alarm durumuna geçirildiği duyuruldu. Ebola şüphesine karşı da hazırlık yapıldığı aktarıldı.

Okunma Sayısı: 927
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı