"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

85 yaşında hücre hapsinde

30 Kasım 2017, Perşembe
15 aydır tutuklu olan 85 yaşındaki Ali Osman Karahan’a şimdi de 11 gün hücre hapsi cezası verildi.

Silahlı terör örgütüne üye olma suçlamasıyla 15 aydır tutuklu olan Topal Hafız lakaplı Ali Osman Karahan, Isparta E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda 14.11.2017 tarihinde saat 11.01- 11.13 arasında ailesi ile yaptığı kapalı ziyaret görüşmesinde “Biz burada bile herkese nasihat ediyoruz. Hiç korkmayın çıkacaksınız. Burada kazandığınızı dışarıda kazanamazsınız. Bunlara o nasihatleri yapıyorum. Onlar da söz tutuyorlar. Herkes öyle, koğuşlardan ne zaman çıkacağız diyor. O gaybî, diyorum ben. Ne zaman çıkacağınızı söyleyemem, çıkacağız” şeklinde konuşmalarda bulunduğu için görevli personel tarafından aynı tarihte tutanak düzenlenerek, hakkında soruşturma başlatıldı.

“Suçsuzsanız cezaevinden çıkacaksınız”

Savunmasını yapan Ali Osman Karahan, kızı ve ailesinin ağlamaması, teselli bulması için bu konuşmayı yaptığını söyledi: “Bu yapmış olduğum görüşmeyle hiç kimseye kanunsuz bir mesaj yada bir terör örgütü propagandası yapmak gibi bir kastım yoktur” dedi. Olay ile ilgili alınan tanık beyanlarında “tutuklu Ali Osman Karahan’ın “kendisine ne zaman çıkacaksınız?” gibi sorular sorulduğunda, “Ben gaybı bilemem, Suçsuzsanız cezaevinden çıkacaksınız” şeklinde nasihatlerde bulunduğunu, başka koğuşlara herhangi bir mesaj ya da haber verdiğini görmediklerini beyan ettikleri tesbit edildi.

“11 ile 20 gün arası hücreye koyma cezası istendi”

Cezaevi Disiplin Kurulu, Karahan’ın “5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı hakkındaki kanunun maddesinde belirtilen fiilini işlediği sabit görülmekle” kanunun 44/3-L maddesinde belirtilen “suç örgütlerinin eğitim ve propaganda faaliyetlerini yapmak ve yaptırmak” fiilinden dolayı 11 gün hücreye koyma cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Kararın infazına, itiraz süresi dolmadan başlandı ve Karahan dün hücreye konuldu.

HABER: KÜBRA ÖRNEK

Etiketler: topal hafız
Okunma Sayısı: 13518
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    30.11.2017 08:32:31

    Zulüm ve fıskta zirve yapmışlar. Diyecek bir şey de bırakmamışlar. Son söz hasbünallahi ve ni'mel vekîl!

  • g@L!p

    30.11.2017 08:30:15

    Vay vay vay ne kadar güçlüsünüz... Yâ Rabbi Sana havale ediyoruz bu hesapları sadece âhirete bırakma(amin)

  • hizmetçi

    30.11.2017 08:19:05

    Hafız hocam ! Siz masumların duası yıkacak bu haramilerin saltanatını. Allah sabredenlerle beraberdir. Değil mi kurban olduğum Aziz Allah var! Kendilerine bile fayda saglayamayacak bütün dayanaklarinizi toplayın getirin! Bize Aziz Allah yeter! Hasbunallah ve nimel vekil.

  • Fatih

    30.11.2017 03:49:25

    Hücrelerde yazın ve kışın zorluğuna rağmen, nurlardan aldığı ders ile çelik gibi duran insanların sergilediği tavır, nasılda korku veriyormuş zalime ! 85 yaşındaki bir insanın suçsuzluğuna inanarak çevresine "sabredin" demesi neden bu kadar tehlikeli gelir ki sizlere ?

  • Selami

    30.11.2017 03:26:33

    Ne zaman Ya Rabbim(!) ne zaman bitecek bu zulüm. Bir taraftan PKK ve DAEŞ in teröristleri, bir taraftan 85 yaşında bir pir-i fani. Birisi bozgunculuğun timsali, diğeri barış ve esenliğin. İradeleriyle kendine zulmü reva görenlere, zalimler için yaşasın cehennem (!) demekten başka birşey gelmiyor. İyi ki hesap var, haşir var. Diğer taraftan; Yusuf'u kuyuya atan kardeşleri rolünü üstlenenlere ne demeli. Allah Yakup sabrı ve anlayışı versin (Amin). "mescun" lara, ailesine ve onlar için üzülenlere. Selam olsun "Bünyamin"lere

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı