"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AB Bakanı: 4 Nisan'dan itibaren başlıyor

20 Mart 2016, Pazar 13:37
AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Türkiye'den Yunan adalarına yasa dışı gidenlerin tespitinin bugünden itibaren başlayacağını belirterek, "4 Nisan'dan itibaren de Türkiye, takas sistemini işleme koyacak" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, yaptığı açıklamada, Türkiye ve AB arasında yoğun müzakerelerin ardından ortaya çıkan tablonun tarihi bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Göç dalgalarıyla mücadelenin anlaşma ile mümkün hale gelebileceğini ifade eden Bozkır, şöyle konuştu:

"Türkiye, 20 Mart itibarıyla Yunan adalarına giden tüm illegal göçmenleri, Türkiye'den gelmiş olmaları kaydıyla Türkiye geri alacak. Bunlar karşılığında da her biri için bir Suriyeli misafirimiz kamplardan legal olarak Avrupa ülkelerine insan onuruna yakışır şekilde gidecek. Bu illegal olarak Türkiye dönen göçmenlerin, hiçbir zaman bir daha legal olarak gitme şansı olmayacak. Dolayısıyla burada caydırıcı psikoloji var. 'Ben gitmeyeyim, sıram geldiğinde gideyim, denizlerde hayatımı riske etmeyeyim, oraya gitsem bile bir daha legal olarak gitme şansım olmayacak. Her halükarda geri gönderileceğim.' psikolojisi, bu sorunun çözümü için önemli. 20 Mart'tan itibaren tespitler başlayacak, 4 Nisan'dan itibaren de Türkiye, bir mülteci geldiği andan itibaren bir Suriyeli kardeşimizi Avrupa'ya gönderebileceği bir takas sistemini işleme koyacak."

AB fonuna Kızılay formülü 

Anlaşmanın diğer bir unsurunun, 3 milyar avronun 2016 için Suriyeli göçmenlere harcanacak olması olduğunu hatırlatan Bozkır, "Bunun mesela Kızılay'a verilmesi ve bu paraları Kızılay'ın harcaması, ardından da bunun hesabının bizim yıllardır yaptığımız metotlarla AB ile görülmesi şeklinde bir formül var. Bu gerçekleşirse paranın süratle gelmesi, süratle işleme konulması, sonuçlarının da süratle görülmesi ve Suriyeli kardeşlerimizin illegal göçe temayül psikolojilerinin sonlandırılması mümkün olacak" dedi.

"Hak etmediğimiz durum ortadan kalkacak"

Anlaşmanın diğer bir unsurunun da vizelerin kaldırılması olduğuna dikkati çeken Bozkır, "AB ülkelerine, Schengen bölgesine girmek için 36 yıldır çeşitli sıkıntılarla vize kuyruklarında bekleyerek, vize alamayarak yaşanan hak etmediğimiz bir durum inşallah haziran ayında ortadan kalkacak.

AA

Okunma Sayısı: 1554
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı