"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AB Bakanı Bozkır'dan önemli açıklamalar: Vizesiz AB hayal mi oluyor?

12 Mayıs 2016, Perşembe 11:49
AB Bakanı Bozkır, sonradan ortaya çıkan beklentilerin vizesiz AB sürecini kritik noktaya getirdiğini söyledi ve ekledi: Gerekirse vizelerin kalkmaması pahasına terörle mücadele yasası değişmeyecek...

Avrupa Birliği vizeleri kaldıracak mı?

NTV'de yer alan habere göre AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'a göre süreç, kritik bir noktaya geldi.

Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi'ndeki temaslarını değerlendirmek üzere Strazburg'da basın toplantısı düzenleyen Bozkır, son gelişmeleri değerlendirdi.

Türkiye'nin varılan anlaşma doğrultusunda 72 beklentiyi karşıladığını söyleyen Bozkır, "Ancak burada, bu şekilde bir yaklaşımla eksik beklenti olduğunun ifade edilmesi ve hiçbir temasımızda dile getirilmemiş olan terörle mücadele yasasında değişikliğin bu beklentiler içine dahil edilmesi süreci kritik noktaya getirmiştir" dedi.

"VİZELERİN KALKMAMASI PAHASINA..."

Bozkır, "Şehitler verdiğimiz ortamda canlı bombaların birçok ilimizde saldırılar gerçekleştirerek yüzlerce masum inasının canına kıydığı ortamda terörle mücadele kanunundaki bir değişiklik için adım atamayız. Gerekirse vizenin kalkmaması pahasına terörle mücadele kanununda değişiklik yapmayacağız" diye konuştu.

"TÜM İMKANLARI ZORLAYACAĞIZ"

Hükümet olarak son ana kadar imkanları zorlayacaklarını ifade eden Bozkır, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede Avrupa Komisyonu'nun buna açıklık getirmesi gerekmektedir. Biz son ana kadar hükümet olarak çabalarımızı sürdüreceğiz. Bu sürecin tehlikeye maruz kalmaması için tüm imkanları zorlayacağız.

Ancak bu sadece Türkiye'nin çabasıyla yürüyecek bir süreç değildir. Komisyonla yapacağım temaslar sonrası son bir değerlendirme yapacağım. Sayın Cumhurbaşkanımız'ın direktifleri doğrultusunda Türkiye'nin nasıl tavır alacağını ortaya koyacağız."

Okunma Sayısı: 1688
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı