"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AB'den 15 Temmuz değerlendirmesi

14 Temmuz 2017, Cuma 16:32
Avrupa Birliği'ndenyapılan 15 Temmuz açıklamasında "Darbe girişimi faillerinin her birini, hukukun üstünlüğü ve yargının bağımsızlığına tam bağlılık içerisinde adalete teslim etmek Türkiye'nin hakkıdır" denildi.

Türkiye'deki darbe girişiminin üzerinden geçen bir yılın ardından, AB Yüksek Temsilci/Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ve Komisyon Üyesi Johannes Hahn tarafından bir açıklama yapıldı. 

AB'den yapılan yapılan açıklama şöyle:

"15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye halkı yüzlerce masum sivilin hayatına mal olan ve 2000'den fazlasının yararlanmasına neden olan bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştır. AB, hazin 15 Temmuz 2016 gecesinin ilk saatlerinde yapmış olduğu gibi, üzerinden geçen bir yılın ardından darbe girişimini bir kez daha kınıyor ve ülkenin demokratik biçimde seçilmiş kurumlarına tam desteğini yinelemektedir. AB, Türkiye ve tüm Türk halkıyla dayanışma içerisindedir.

İnsan Hakları, temel özgürlükler ve hukukun üstünlüğü Avrupa Birliği'nin asli ilkeleridir. Bu ilkeler hem ilişkimizin temellerini hem de Türkiye ve Avrupa Birliği halklarının taleplerini bünyesinde barındırmaktadır. Kilit öneme sahip bir ortak, aday ülke ve aynı zamanda Avrupa Konseyi üyesi olarak Türkiye, bu ilkelere katıldığını taahhüt etmiştir. Darbe girişimi faillerinin her birini, hukukun üstünlüğü ve yargının bağımsızlığına tam bağlılık içerisinde adalete teslim etmek Türkiye'nin hakkıdır.

AB, istikrarlı, ekonomik anlamda canlı ve demokratik bir Türkiye ile birlikte çalışmayı sürdürmeye hazır ve isteklidir. Bu amaçla ve AB'nin Türkiye ile olan yükümlülükleri çerçevesinde, 25 Temmuz tarihinde Brüksel'de, AB ve Türkiye temsilcilerinin bir araya gelerek karşılıklı ilgi alanları ve ortak zorlukları ele alacakları bir Üst Düzey Siyasi Diyalog toplantısı gerçekleştirilecektir".

Okunma Sayısı: 3562
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı