"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AB'den Öcalan'ın çağrısına destek

28 Şubat 2015, Cumartesi 23:29
AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi, silah bırakma çağrısının demokratikleşme ve barışı sağlama yönünde kararlılıkla kullanılacağını umduklarını bildirdi.

​Mogheri'nin ofisinden yapılan açıklamada silah bırakma çağrısının memnuniyet verici olduğu belirtildi. [Reuters]

Avrupa Birliği (AB), Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, HDP grup başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde bir araya gelmesi sonrası yapılan ortak açıklamayı memnuniyetle karşıladı.

AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin basın ofisinden yapılan açıklamada, "AB bugün hükümet ve HDP'nin ortak basın toplantısında Abdullah Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma kararı için baharda olağanüstü kongre düzenleme çağrısı yaptığının açıklanmasını memnuniyetle karşılıyor" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada "Başbakan Yardımcısı Akdoğan'ın da belirttiği gibi bu çözüm sürecinde olumlu bir ileri adımdır. Umarız tüm taraflar fırsatı demokratikleşme ve barışma yönünde kararlı ilerleme sağlamak için kullanır. AB her zaman yaptığı gibi bu sürece en güçlü siyasi destek vermektedir ve katılım öncesi fonlar dahil uygulamalı yardıma hazır olduğunu tekrarlar" denildi.

AA

Etiketler: ab, öcalan, çağrı
Okunma Sayısı: 634
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı