"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AB etkisi yeterli değil

08 Mayıs 2018, Salı 17:12
Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Başkan Yardımcısı Miltiadis Kyrkos, Türkiye-AB ilişkilerinde gelinen noktayı DW Türkçe’ye değerlendirdi.

Ankara-Brüksel arasındaki tıkanıklığın nasıl aşılabileceğini değerlendiren Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Başkan Yardımcısı Miltiadis Kyrkos, “AB’nin ne yapmayacağı konusunda fikri var. Elbette Brüksel son yıllarda adeta yoktu. Türkiye’de darbe girişimine giden yıllarda Brüksel Türkiye’de siyasî olarak var olmalıydı. Şu anda AB’nin Türkiye üzerinde bir etkisi var, yeterli değil. Bu durumu değiştirmeliyiz. Türk hükümeti, hangi hükümet olursa olsun, adım atmalı. AB de bu adımlara karşılık vermelidedi. 

Fikrini söyleyenler hapse atılmamalı

Kyrkos, “Batı Balkanlara bakın, bir gecede AB ile ilişkiler tamamen değişti. Tamamen emrivaki bir kararla, AB’nin “genişleme yok” politikasından Batı Balkanları içine alma politikasına geçildi. Batı Balkan ülkelerine üyelik sözü verildi. Dolayısıyla Türkiye ile durum umutsuz değil, ama Türkiye bazı adımlar atmalı. Olağanüstü Hal kaldırılmalı, tutuklu gazeteciler serbest bırakılmalı, fikrini söyleyenler hapse atılmamalı.” ifadelerini kullandı. 

Okunma Sayısı: 1353
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı