"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AB ile ilk temas 13 Haziran’da

30 Mayıs 2017, Salı 17:51
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ile yaptığı görüşme sonrası Brüksel-Ankara hattındaki temasların hızlanması gündemde.

Bu çerçevede 13 Haziran’da yapılacak teknik düzeyli siyasî diyalog toplantısı bundan sonraki sürecin detaylarının netleştirilmesi açısından önemli. Bu toplantının ardından Ankara-Brüksel hattındaki konuların tamamını kapsayacak şekilde bakanlar düzeyinde bir toplantı yapılması öngörülüyor. Bakanlar düzeyindeki toplantının tarihî konusunda henüz tam bir netleşme yok. Ele alınan tarihlerden biri Temmuz ayı. Ancak toplantı için gerekli zeminin oluşup-oluşmayacağı konusundaki soru işaretleri henüz giderilmiş değil. Temmuz hedefi yakalanamazsa toplantı en erken Eylül’de yapılacak, çünkü Ağustos ayında Avrupa Birliği kurumları tatile giriyor. Amerikanınsesi’nde yer alan habere göre, Ankara’nın üzerinde ısrarla durduğu Avrupa Birliği-Türkiye Zirvesi’nin de Eylül sonrası yapılması gündemde.

Etiketler: avrupa birliği
Okunma Sayısı: 1335
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı