"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AB Müsteşarı: Türkiye'de insan haklarına saygı duyulmuyor

05 Aralık 2016, Pazartesi 19:11
Avrupa Birliği Türkiye Büyükelçiliği Siyasi İşler Bölüm Başkanı Müsteşar Vincent Guillaume Poupeau, "Türkiye'de de hukukun üstünlüğüne, şeffaflığa ve insan haklarına saygı duyulmuyor. Bunlar raporlarda dile getirildi" dedi.

Avrupa Birliği Türkiye Büyükelçiliği Siyasi İşler Bölüm Başkanı Müsteşar Vincent Guillaume Poupeau, 2016 yılının çok zor geçtiğini; savaş ve çatışmalarda binlerce insanın hayatını kaybettiğini, insan hakları ihlallerinin de yaygınlaştığı bir yıl olduğunu söyledi. Müsteşar Poupeau, Türkiye'de de hukukun üstünlüğüne, şeffaflığa ve insan haklarına saygı duyulmadığını belirterek bunların da raporlarda dile getirildiğini anlattı.

Giresun'da düzenlenecek olan 6'ncı. Avrupa Birliği İnsan Hakları Film Günleri etkinliği ile ilgili olarak Giresun'un CHP'li Belediye Başkanı Kerim Aksu ile birlikte açıklama yapan Müsteşar Poupeau, insan hakları konulu belgesel filmlerin Ankara ve İstanbul’dan sonra 8-11 Aralık tarihleri arasında Giresun’da da izlenebileceğini belirterek, “Giresun’un da bu filmlere ev sahipliği yapmasından dolayı mutluyuz. AB Birliği dünyada farklı yerlerde bu tür etkinlikler düzenliyor. Türkiye’de bunlardan biri. Çünkü AB için Türkiye önemli” dedi.

'İnsan hakları ihlalleri çok yaygınlaştı'

2016 yılının çok zor geçtiğini vurgulayan ve insan hakları ihlallerinin çok yaygınlaştığını kaydeden müsteşar Poupeau, “Binlerce insan savaş ve çatışmalarda hayatını kaybetti. Bunlardan çoğu Afrika ve Suriye’de yaşandı. Binlerce çocuk, kadın eğer öldürülmediyse engelli olarak kaldı. Pek çok insan evinden oldu. Mülteci sayısında büyük artış yaşandı. Bununla birlikte insan hakları için mücadele de arttı. AB bu mücadeleye çok önem veriyor. Bu filmler bizlere ders olacaktır. Kimlik, sevgi, saygı en temel değerlerdir ve insan hakları evrenseldir” diye konuştu.

'Şeffaflığa ve insan haklarına saygı duyulmuyor'

Türkiye’de yaşananlarla ilgili görüşlerini de açıklayan Müsteşar Vincent Guillaume Poupeau, “Endişelerimiz var. Öncelikle hukukun üstünlüğüne, şeffaflığa ve insan haklarına pek çok alanda saygı duyulmuyor. Bunu pek çok raporda dile getirdik. Gazeteciler, insan hakları savunucuları tam yargılanmadan cezaevlerinde tutuluyor” ifadesini kullandı.

Müsteşar Poupeau, Türkiye-AB ilişkileri konusunda da, “Türkiye ve AB üzerlerine düşeni yapmalı. Brüksel’de Türkiye’nin üyeliği için çalışan önemli insanlar var. Türkiye kadınlara seçme ve seçilme hakkını birçok Avrupa ülkesinden önce vermiş bir ülke. AB’nin Türkiye’den, Türkiye’nin de AB’den alacağı çok şey var. Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin güçlenerek devam edeceğine inanıyorum. Başlıklara bakıp süreci hızlandırmalıyız” dedi.

DHA

Okunma Sayısı: 1359
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı