"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD, Arktika’ya savaş gemilerini gönderecek

11 Ocak 2019, Cuma 22:37
ABD Donanma Bakanı Richard Spencer, savaş gemilerinin kuzey kesimlerinde çalışma yeteneğini kontrol etmek için bu yaz Arktika’ya gönderileceklerini belirtti.

USNI News'un haberine göre, NATO'nun Norveç'teki Trident Juncture askeri tatbikatına katılan USS Harry S. Truman uçak gemisi, 27 yıl aradan sonra Kuzey Kutup Dairesi'ni geçen ilk Amerikan savaş gemisi olmuştu. ABD'li yetkililer, amacın savaş gemilerinin soğuk iklim koşullarında savaş yeteneğinin kontrolü olduğunu belirtmişti. Gazete, tatbikat sırasında USS Harry S. Truman'ın büyük zorluklar yaşamadığını ancak uçak gemisine eşlik eden diğer savaş gemilerinin kendini iyi göstermediğini kaydetti.

Modern gemilerin, Ticonderoga sınıfı kruvazörlerden farklı olarak buz eriten buhar sistemine sahip olmadığına dikkat çeken Spencer, NATO'nun Arktika'daki operasyonlara yönelik taleplerini artırmaya çağırdı.

Etiketler: ABD, arktika, savaş, gemi
Okunma Sayısı: 1339
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı