"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD Başkonsolosluk binası yakınında patlama meydana geldi

17 Nisan 2015, Cuma 21:11
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Erbil kentinde ABD Başkonsolosluk binasının yakınında meydana gelen patlama sonucu 3 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

Ankawa Polis Müdürü Celal Habip, yaptığı açıklamada, "İntihar saldırısında ilk belirlemelere göre 3 şehidimiz ve 5 de yaralımız var" dedi. 

Habip, patlamanın yabancıların sık uğradığı bir kafeteryanın önünde meydana geldiğini belirterek, ölen ve yaralananların arasında yabancı vatandaşların olabileceğini belirtti.

Ankawa Caddesi'nde bulunan ve Türklerin işlettiği Nili isimli kafeteryada büyük hasar oluştu. Burada oturmakta olan bazı kişilerin vücudunda ağır yanıklar oluştu. Hayatını kaybedenler arasında Türkiye vatandaşı olma ihtimali yüksek. Nili Kafe'nin çalışanlarından Ahmet Husra, "hayatını kaybedenlerden biri Türkiyeli" diye konuştu. 

Erbil Devlet Hastanesi yetkililerinden edinilen bilgilere göre de yaralılar arasında bir Türk ve bir ABD vatandaşı bulunuyor. Türk vatandaşının hafif yaralı olduğu, ABD vatandaşının ise durumunun henüz bilinmediği kaydedildi. 

Bu arada bu arada yaşamlarını yitirenlerin vücutlarının tamamen yanmış olması nedeniyle kimliklerinin henüz tesbit edilemediği belirtildi. 

Irak'ın diğer bölgelerine göre daha güvenli olmasıyla bilinen Erbil'de valilik binasına 19 Kasım 2014'te düzenlenen "intihar saldırısında" 5 kişi ölmüş 29 kişi de yaralanmıştı.  

29 Eylül 2013'te ise "genel asayiş" olarak da adlandırılan Emniyet Genel Müdürlüğü binasına düzenlenen bombalı saldırıda 7'si polis, 6'sı intihar eylemcisi 13 kişi ölmüş, 50 kişi yaralanmıştı.

IKBY Emniyet Müdürlüğü, saldırının IŞİD militanlarınca düzenlendiğini ve faillerin yakalandığını duyurmuştu. 

AA

Etiketler: erbil, patlama, ırak
Okunma Sayısı: 852
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı