"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD Büyükelçisi Bakanlığa çağrıldı

09 Şubat 2016, Salı 20:06
ABD Büyükelçisi John Bass, ABD'nin PYD açıklamasıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

ABD, PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin askeri kanadı YPG'yi terörist örgüt olarak görmediklerini ve YPG'yi desteklemeyi sürdüreceğini açıklaması üzerine Ankara harekete geçti. ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby’nin PYD açıklaması üzerine Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Washington'daki bir basın toplantısında Türkiye'nin YPG'yi terörist örgüt olarak gördüğünü bildiklerini ancak ABD'nin YPG'yi terörist olarak görmediğini ifade etmişti. Kirby, "Türkiye'nin, YPG ile ilgili endişelerini anlıyoruz. Ancak YPG, IŞİD ile mücadelede en başarılı güçlerden biri. Biz onları terörist örgüt olarak görmüyoruz ve kendilerini desteklemeyi sürdüreceğiz" diye konuşmuştu.

AA

Etiketler: pyd, suriye, abd
Okunma Sayısı: 1290
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı