"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘ABD ile anlaşmalar hükmünü yitiriyor’ çıkışı ne anlama geliyor?

06 Ocak 2018, Cumartesi 18:30
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’de görülen Hakan Atilla dâvâsıyla ilgili söylediği “ABD ile aramızdaki uluslar arası ve ikili anlaşmalar hükmünü yitiriyor” sözleri, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gerilebileceği yorumlarına yol açtı.

Erdoğan’ın sözlerini yorumlayan Uluslararası Hukuk uzmanı Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, “Cumhurbaşkanı’nın bu açıklaması son derece tarihî bir açıklama olup Türk-Amerikan ilişkilerinde yeni bir döneme girildiğinin ifadesidir” derken “Şu anda top Washington’a geçmiş durumda. Türkiye’nin iki beklentisi var: Fethullah Gülen hakkında derhal hukukî işlem başlatılması, ve Sarraf dâvâsından ayrı olarak ABD’nin PKK’yı silâhlandırmasının sona ermesini Türkiye bekliyor. Bunlar gerçekleşmediği takdirde iki ülke arasındaki anlaşmaların gözden geçirileceğini düşünüyorum” diye konuştu. Sputnik’te yer alan habere göre Türkiye’nin eski Washigton Büyükelçisi Faruk Loğoğlu ise Erdoğan’ın açıklamalarının, “Hakan Atilla dâvâsının görülüş biçimine ilişkin siyasî bir değerlendirme” olduğunu dile getirerek “Bu sözlerin arkası gelecekse o anlaşma metinlerindeki hükümlere göre olması lâzım. Bu yola gidileceğini sanmıyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler: türkiye, abd, erdoğan
Okunma Sayısı: 2319
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı