"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD'li maslahatgüzar, Brunson'u ziyaret etti

14 Ağustos 2018, Salı 17:57
ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey Hovenier, terör örgütleri adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ve tutukluluğu 'sağlık sorunları' dikkate alınarak ev hapsine çevrilen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'ı İzmir'deki evinde ziyaret etti.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin yeni atanan Maslahatgüzarı Jeffrey Hovenier, İzmir'de terör örgütleri adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ve tutukluluğu "sağlık sorunları" dikkate alınarak ev hapsine çevrilen papaz Brunson'a ziyarette bulundu.

Brunson'ın çevresinde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı evine gelerek yaklaşık 1 saat kalan Hovenier, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, davayla ilgili Türk yetkililere çağrılarını devam ettirdiklerini belirtti.

Hovenier, "Türk yetkililere çağrımızı devam ettiriyoruz. Bu davayla ilgili ve haksızca tutuklu kalan Amerikalılarla ilgili çağrımızı yineliyoruz. Bu davaların gecikme olmaksızın, adil ve şeffaf bir şekilde sonuçlanmasını istiyoruz. Benim hükümetimin isteği budur."

Brunson'ın avukatı İsmail Cen Halavurt bugün müvekkilinin ev hapsinin ve yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması için mahkemeye ikinci kez itirazda bulunmuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ortak basın toplantısı sırasında 'ABD'li Papaz' ile ilgili soru sorulmuş, Çavuşoğlu, "Brunson'ın durumunda bir değişiklik yok. ABD'nin Ankara maslahatgüzarı ziyaret edecek" demişti.

Okunma Sayısı: 1423
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı