"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD'yi başkanlık değil, hukukun üstünlüğü süper güç yaptı

27 Kasım 2015, Cuma 13:55
Gazeteci Yazar Taha Akyol, ABD’yi başkanlık sisteminin değil, hukukun üstünlüğünün süper güç yaptığını söyledi. Akyol, bu durumun en büyük gelişmişlik göstergesi olduğunu ifade etti.

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Evrensel Hukuk Topluluğu’nun düzenlediği söyleşiye katılan Akyol, miladi 6. yüzyıldan Osmanlı’ya, Tanzimat’tan Meşrutiyet’e, Cumhuriyet’ten 27 Mayıs Darbesi’ne kadar geniş yelpazede hukukun tatbiki ve neticelerini anlattı. Bugünün Türkiye’sinde hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı ve yargı bağımsızlığı konularında öğrencileri bilgilendiren Akyol, hukuk ile ekonomiyi birbirinden ayrılamaz bir bütün olarak değerlendirerek, “Allah insanlara cüz’i irade verdi. Siyasi idareyi yönetme bu kapsamda.” dedi. 

Son kitabı, 'Türkiye’nin Hukuk Serüveni: Fıkıhtan Hukuka ve Demokrasiye Geçiş Sorunları' üzerine öğrencilerle söyleşide bulunan Akyol, müstakbel hukukçulara çok okumayı, tek taraflı bakmamayı, bir doktrinin taraftarlarını da, karşıtlarını da okumalarını tavsiye etti.

Söyleşi sonunda öğrencilerin sorularını da cevaplayan Taha Akyol, son kitabı 'Türkiye’nin Hukuk Serüveni: Fıkıhtan Hukuka ve Demokrasiye Geçiş Sorunları'nı da imzaladı. UAÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Bozbel, konuk konuşmacıya günün anısına Uluslararası Antalya Üniversitesi’ni simgeleyen çini tabak takdim etti.

Okunma Sayısı: 2298
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı