"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Abdülhamid’i Tayyip Bey’e benzetmeye çalışıyorlar”

19 Ocak 2018, Cuma 19:30
Siyaset Bilimci Dr. Mustafa Çalık Habertürk’te yayınlanan ‘Akılda Kalan’ programına katıldı.

Son günlerde gündemde olan tarihi dizileri eleştiren Çalık, “Arkadaşlar, Abdülhamidi Tayyip Bey’e benzetmeye çalışıyorlar, bence Tayyip Bey’i, Abdülhamid’e benzetmeye çalışmak daha doğrudur” şeklinde konuştu. Çalık programda şu ifadeleri kullandı: “Sultan Hamid’in torunlarından bazılarıyla konuşuyorum . Arzu Enver, Enver Paşa’nın torunu. Geçenlerde misafirdi Türkiye Günlüğü’nde. Dedi ki: “Mustafa Bey, bizim politikacılar, siyasiler Abdülhamid anlatıyorlar, bizim aile büyüklerinden dinlediğimiz Sultan Hamid’le hiç alâkası yok.” Abartmayı, hilâf-ı hakikate siyaset merakıyla bel bağlamayı o kadar çok seviyoruz ki. Diziler de Abdülhamid, İngiliz Büyükelçisini tokatlıyor. Makedonya’da Rus Konsolosu kendisine selam vermeyen jandarmanın önünde nöbet tutan askeri indi tokatladı. Mehmetçik de çekti mavzeri vurdu Rus konsolosunu. Nöbetçi arkadaşı da müdahale etmedi. Biz o mehmetçiklerin ikisini de astık. Vuranı da, vurmasına müdahale etmeyen masum askeri de astık. Bütün devlet özür dilemek için sıraya girdi. Devletin verdiği nişanları, ödülleri iade ettiler. Garnizon Komutanı özür dilemek, baş sağlığı etmek için konsolosun eşinin yanına gitti. Aşağıladı Garnizon Kumandanını. Böyle bir konjonktürdeyiz. Abdülhamid’in deli olması lazım İngiliz sefilini tokatlaması için.  Osmanlı Devleti çok güçlü, İngiltere çok güçsüz devlette olsa Osmanlı Padişahı bir elçiyi tokatlamaz, o kadar kaba değildir. Ama arkadaşlar galiba, Abdülhamid’i Tayyip beye benzetmeye çalışıyorlar biraz. Bence Tayyip Beyi, Abdülhamid’e benzetmeye çalışmak daha doğrudur.”

İstanbul – Yeni Asya

Etiketler: mustafa çalık
Okunma Sayısı: 5243
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Abdurrahman KOÇAK

    20.1.2018 08:48:31

    Güzel tespit...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı