"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Abdullah Gül: OHAL'ler bitmeli

23 Eylül 2016, Cuma
Türkiye’nin bütün geleceği güçlü demokrasidir diyen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “OHAL bitirilmeli” dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fransa’nın başkenti Paris’teki Center of Political and Foreign Affairs (CPFA) adlı düşünce kuruluşunda basına kapalı olarak gerçekleşen konuşması sonrası Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği’nde Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi. 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yaşananları değerlendiren Gül, “Olaydan önce Türkiye’de siyaset çok kutuplaşmıştı, çok bölünmüştü, gergindi. Böyle bir olaydan sonra hükümet-muhalefet, bütün siyasi partilerin bir araya gelmiş olmasının ve hepsinin demokrasinin yanında sağlam bir duruş ortaya koymuş olmalarının değerinin fark edilmesi gerektiğini hatırlattım” dedi.

Türkiye’nin geleceği güçlü demokrasidir

OHAL’in bitirilmesi gerektiğini belirten Gül, “Bir olağanüstü hal yaşayan ülkeden, başka bir olağanüstü hal olan ülkeye indim. Bunların en kısa süre içinde bitmesi arzulanır. Bunun için gayret sarf edilir. Çünkü Türkiye’nin bütün geleceği güçlü demokrasi. Evrensel standartları tutturmuş bir demokrasi hukukunun olduğu, reformların devam ettiği bir demokrasi. Türkiye’nin serveti dinamik nüfusuyla, yüksek demokratik standartlar bir araya geldiğinde, o zaman Türkiye’nin potansiyel enerjisi  kinetik enerjiye dönüşüyor” şeklinde konuştu.

Filistin meselesi unutulmamalı

Ortadoğu’daki sorunlara ilişkin de açıklamalarda bulunan Gül, “Filistin-İsrail meselesi kenara koyulacak bir mesele değildir. İşgal altındaki Filistin topraklarının kurtarılması ve işgal altında yaşanan insan hakları acılarının sona ermesi. Bu bitmediği sürece dünyanın birçok yerinde aşırı akımlara kaynak olmakta. Dünyanın bu tip yaralara duyarsız olduğunu gösterdiği süre içerisinde radikalizm daima gelişir. Bunun tekrar canlı tutulması ve çözülmesi için gayret sarf edilmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.

 

Okunma Sayısı: 4348
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı