"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Acemi kasaplara önemli uyarı!

23 Eylül 2015, Çarşamba 12:37
Her Kurban Bayramı'nda acemi kasapların kendilerini keserek yaralanmalara neden olmaları nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mezbahası yetkilileri uyarılarda bulundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mezbahalar Şube Müdürü Enis Umut Birinci, İzmit'te vatandaşların kurbanlarının başvuru sırasına göre mezbahada kesileceğini, ayrıca belirlenen kurban kesim yerlerinde de sadece kasaplık eğitimi verilen ve belge alan kişilerin kurban kesmesi gerektiğini söyledi.

Bayram öncesi veteriner hekimlerin de gözetiminde verilen kasaplık eğimizinde kurban kesim esnasında alınması gereken önlemler ve uygulanacak işlemlerin anlatıldığını söyleyen Birinci, buna rağmen kurban kesmek isteyenlerin çok dikkatli olmalarını istedi. Birinci, "Vatandaşlarımız mümkün olduğunca kurbanlarını ehil kişilere, kasaplara veya mezbahalara kestirmelidir. Ancak kendileri kesmekte ısrar eden vatandaşlarımız hijyen konusuna özen göstermeliler. Kurbanlarını keserken eldiven, baret takmalı ve her türlü kazalara karşı dikkatli olmalılar" dedi.

DHA

Etiketler: kurban, uyarı, acemi kasap
Okunma Sayısı: 1713
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı