"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Açığa alınan emniyet müdür yardımcısı hakkında yeni gelişme

10 Mart 2017, Cuma 14:42
Uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla tutuklanan ve açığa alınan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ö.C'nin "suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek" suçundan 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı olarak Yeşilköy Havalimanı'nda faaliyet gösteren Hudut Kapısı Narkotik Suçları Büro Amirliği görevlilerince yapılan çalışmada, 14 Ocak 2017'te N.M'nin üst aramasında toplam 14 poşet, 2 bin 38 gram metamfetamin maddesinin ele geçirildiği belirtildi.

Konuya ilişkin Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava kapsamında, incelenen güvenlik kamera kayıtlarında N.M ile bağlantısı tespit edilen Omid Barghizadeh ile Akbar Talebi'nin beyaz renkli bir araçla limana gittiklerinin anlaşıldığı kaydedilen iddianamede, bu kişinin ifadesine yer verildi.

Omid Barghizadeh, ifadesinde 4-5 yıldır İran'dan İstanbul'da gelip gittiğini belirterek, "Akbar Talebi aradı. İstanbul'da bir şahsa otel ve bilet ayarlanması gerektiğini ve kendisine yardım etmemi istedi. Günlük 200 lira olarak kendisiyle anlaştım. İstanbul'da birçok kişide telefon numaram vardır. 5 Ocak'ta İstanbul'a geldim. Akbar Talebi'yle buluştum. 4-5 gün İstanbul'da dolaştık. Daha sonra Akbar yurt dışından bir bayan geleceğini ve Japonya'ya gideceğini, otel ayarlamamı istedi. İnternet üzerinden otel ayarladım. 13 Ocak'ta İstoç civarında bir otelden bayanı aldık. Japonya'ya gitmesi için havalimanına bıraktık. Kamera kayıtlarındaki görünen bayan otelden aldığımız bayandır.'' dedi.

Barghizadeh'in yakalanması sırasında olaya İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı şüpheli Ö.C'nin müdahil olduğu dile getirilen iddianamede, Barghizadeh'in Başakşehir'deki evinde yapılan aramada 82 gram metamfetamin uyuşturucu madde, hassas terazi, çok sayıda sahte belge ve belge yapımında kullanılan malzemelerin ele geçirildiği anlatıldı.

Diğer şüphelilerin ceza istemleri

Firari şüpheli Ali Najafi'nin tutuklu şüpheli Omid Barghizadeh ve açık kimlik bilgileri tespit edilemeyen Akbar Talebi ile uyuşturucu ticareti yaptıkları kaydedilen iddianamede, şüpheli Ö.C'nin ise uyuşturucu madde ticaretine iştirakinin tespit edilemediği kaydedildi.

İddianamede, Ö.C'nin, arandığını bilmesine rağmen 4 Şubat 2017'de arkadaşı Ali Nejafi ile Ataköy Konakları'ndaki evinde buluştuğu, Najafi'nin yakalanmaması için delilleri kararttığı, buluşmasının anlaşılmaması için de kendisine ait aracın plakalarını değiştirdiği ifade edildi.

Şüpheli Ö.C'nin ''suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek'' suçundan 9 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilen iddianamede, firari şüpheli Ali Najafi ve tutuklu şüpheli Omid Braghizadeh'in de ''uyuşturucu madde ticareti yapma'' suçundan 45 yıldan 67 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Hakkında "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama'' suçundan kovuşturmaya yer olmadığına karar verilen Ö.C, suç vasfının değişmesi nedeniyle tahliye edildi. 

AA

Okunma Sayısı: 1921
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı