"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Acılı baba: Kazada ihmal var

18 Temmuz 2018, Çarşamba 00:37
Tren kazasında eşi, kızı ve akrabaları vefat eden Melih Kurtuluş, “Kazada ihmal olduğu kesin. Hukuki süreci başlatacağız” dedi.

Edirne Uzunköprü-İstanbul Halkalı seferini yapan, içinde 362 yolcu ve 6 personelin bulunduğu yolcu treninin 5 vagonu, 8 Temmuz günü, Çorlu’da raydan çıkarak devrilmişti. Kazada 24 kişi vefat ederken, 341 kişi de yaralanmıştı. Kazada yakı vefat edenlerden biri de küçük kızının tabutunu taşırken görüntülenen Melih Kurtuluş’tu. Kazada eşi, kızı, baldızı ve baldızının kızı vefat eden Kurtuluş ‘canım yanıyor, acım büyük” dedi. 

İlkel bir sistem

“Kazada ihmal olduğu kesin. Hukuki süreç başlatacağım” diyen Kurtuluş’un acısı büyük. Kazayı ilk duyduğu anda neler yaşadığını Artı Gerçek’e anlatan Kurtuluş şunları dedi: Trenin yerini görebilecek bir sistem yok. O derece ilkel bir sistem. Kaybolsa, treni çalıp götürseler kimsenin haberi olmaz. Sorduğum kişi ‘biz trenin yerini göremiyoruz’ dedi. ‘Tren çok yakınmış’ diye haber geldi. Bulunduğumuz yerden gözümüzü karartarak yola çıktık. Tren raylarının etrafını dolaşarak gideriz diye düşündük. Yolda bir ambulans gördüm, peşine takıldım. Ambulans da bilmiyormuş trenin yerini. O da döndü dolandı, ben de. “

Hukukî süreci başlatacağız

HukukÎ süreci başlatmayı ‘ölüm acıları’ sebebiyle tehir ettiklerini belirten Kurtulmuş, “Hukukî süreci tabi ki başlatacağız. Bir olay ihmal varsa olur, ihmal olmasa olay da olmaz. Burada net olan şey ihmal olması. Kazanın yağmurdan kaynaklandığı yönünde söylentiler, açıklamalar dolaşıyor. Doğruluğundan emin değilim ve gerçekten böyle bir şey söylemişler midir bunu da bilmiyorum, ama muhtemelen kaçamak cevap vermek için söylemişlerdir. Yani ‘yağmurdan dolayı tren raydan çıktı’ demek, ‘bu ülkede yağmur yağan her yerde tren raydan çıkabilir, kaza yapabilir’ anlamına geliyor. Yani yağmurun şiddeti, boyutuna bakılıyorsa İngiltere’de toplu ulaşım raylı sistem üzerine ve her gün yağmur yağıyor, onların da trene binmemesi lâzım, eğer bu mantıkla hareket edeceksek. Dolaysıyla böyle bir saçma bir söz olamaz. Burada ihmal olduğu çok net. Bunun tartışmaya açık hiçbir tarafı yok “ dedi.

 

 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2091
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı