"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Açlık grevindeki eğitimciler gözaltına alındı

22 Mayıs 2017, Pazartesi 15:00
KHK ile ihraç edilen ve 75 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın evine özel harekat polisleri tarafından baskın yapıldı.

Eğitimciler gözaltına alındı. KHK ile ihraç edilen ve işlerine geri dönme talebiyle 75 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın evine özel harekât polisleri tarafından baskın yapıldığı öğrenildi. Gülmen ve Özakça polis baskınını sosyal medya üzerinden duyurdu. Baskından sonra eğitimcilerin evine giden Avukat Selçuk Kozağaçlı, sabaha karşı Twitter hesabından Gülmen ve Özakça’nın gözaltına alındığını duyurdu. Kozağaçlı, “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça zorla gözaltına alındılar. Üçüncü kez aynı şube tarafından. ‘Asla vazgeçmeyeceğiz’ mesajın iletmemi istediler” mesajını paylaştı.

Yakalama gerekçesi: Yeni Gezi

Kozağaçlı’nın açıkladığına göre, savcılığın çıkardığı arama ve gözaltı kararının gerekçesi şöyle: ‘Eylem ölüm orucuna dönebilir, gezi, tekel benzeri eylemlere sebep olabilir’. Gülmen ve Özakça’nın haklarında gözaltı ve arama kararı olduğu belirtildi. Baskından sonra Gülmen ve Özakça’nın bulunduğu evin sokağında bir grup eğitimcilere destek için toplandı. 

***

Okumak için tıklayınız:

''Çok geç olmadan...''

Açlık grevleri devam ediyor...

KHK ile ihraç edilenler için açlık grevi başlattılar

Durumları kritik

 

Etiketler: açlık grevi
Okunma Sayısı: 1481
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı