"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığına mı bağlanıyor?

23 Ekim 2014, Perşembe 10:24
Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya dünkü yazısında Prof. Dr. Adem Sözüer'in görüşlerine yer verdi. Sözüer'e göre, yeni yargı paketiyle yapılmak istenen değişiklikler "Adalet Bakanlığının İçişleri Bakanlığı’na bağlanacağı anlamına geliyor..

Habertürk yazarı Sarıkaya, Hükümetin yeni yargı paketiyle getirmek istediği düzenlemelerin sakıncalarından bahsettiği yazısında uzman görüşlerine de yer vererek konuyu irdeledi. Sarıkaya, hükümetin geçmişte yaşanan tartışmaların da kapısını araladığını kaydetti.

Yazının ilgili kısmı şu şekilde

(...)

Benzer tepkiyi, AK Parti iktidarları döneminde ceza muhakemesi ve Türk ceza kanunlarının yenilenmesinde büyük emeği geçen Prof. Dr. Adem Sözüer de gösterdi:

“Bu hükümet döneminde çıkarılan yasalarla uluslararası mahkemeler ve platformlarda temizlenen dosyalar bu düzenlemeler gelirse yeniden birikir...”

Sözüer, alınmak istenen önlemlere ilişkin düzenlemelerin zaten mevcut yasalarda bulunduğunun da altını çizip ekledi:

“Polis 10 yıldır bunu yapmak istedi, hükümet dayandı. Şimdi ise polisin dediğini yapıyor, Adalet Bakanlığı da İçişleri Bakanlığı’na bağlanıyor.”

Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vahit Bıçak da aynı noktaya işaret etti, getirilmek istenen düzenlemelerin TCK ve CMK’da zaten olduğunu anımsattı.

“Eğer bir otomobilde uyuşturucu taşındığı şüphesi varsa onu durdurup aramamak suçtur” dedi.

(...)

Okunma Sayısı: 2880
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı