"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Adalet, vicdanları tatmin etmektir

03 Mayıs 2017, Çarşamba 00:01
Prof. Dr. Sacit Adalı: Hukuk devleti devletin hukuku değil,hukukun devletidir.

“Hukukun Üstünlüğü ve Adalet” konulu panel Trabzon’da gerçekleştirildi. Panelde konuşan konuşmacılar “Bizim devletten beklediğimiz adil olmasıdır” dediler.

Trabzon’da gerçekleşen “Hukukun Üstünlüğü ve Adalet” konulu panel Anayasa Mahkemesi eski üyesi Prof. Dr. Sacit Adalı, Prof. Dr. Ahmet Battal ve Risale-i Nur Enstitüsü sekreteri Ahmet Dursun’un katılımıyla İntizam Seyda Durgun’un moderatörlüğünde yapıldı. Adana, Samsun ve çevre illerden katılımın olduğu program Trabzon Zorlu Grand Otel’de yapıldı. Sinevizyon gösterisinin ardından açılış konuşması yapan İntizam Seyda Durgun, “Bir saat adaletle hükmetmek altmış sene nafile ibadetten daha hayırlıdır” hadisini hatırlatarak paneli başlattı.

“Devlet adil olmalı, tarafsız olmalı”

Konuşmasına bir kişinin kusuruyla başkası cezalandırılmaz kaidesini hatırlatarak başlayan Prof. Dr. Ahmet Battal, “Bizim devletten beklediğimiz adil olması” dedi. Konuşmasının devamında Prof. Dr. Battal, “Devlet adil olmalı, tarafsız olmalı. Binlerce insan mağdur. 15 Temmuz’da darbe teşebbüsü yapanlardan hesap sorulsun. Şehit olan bunca insanın hesabı verilsin. Ama sen bana düşüncemden fikrimden yanlış uygulamaları hatırlattım diye terörist diyemezsin” dedi.

“Yeni Asya’nın fikrine talip olun”

Prof. Dr. Battal, “Siyaseten herkesin bir fikri olduğu gibi Yeni Asya yazarlarının ve okuyucularının da bir fikri var. Yeni Asya’nın siyasete oy katkısı yüzde bir ise, fikir ve düşünceleri ile yön vermek ve katkı sağlamak için puanı yüzde yüzdür. Akıllı siyasetçi Yeni Asya’nın samimî fikrine talip olur. Yeni Asya; fikirlerini, düşüncelerini oy karşılığı değiştirmez” dedi. Avrupa Birliğine de değinen Prof. Battal, “Avrupa Birliğine daha fazla para kazanmak için değil, Kur’ân hakikatlerini anlatmak için girmeliyiz” dedi.

“Hukuk devleti, hukukun devletidir”

Son konuşmacı olan Prof. Dr. Sacit Adalı da, “Hukuk, hakkın sesini halkın vicdanına duyurmaktır. Hukuk, Hakkın iradesiyle halkın iradesinin yeri, vicdanların kesişme noktasıdır. Hukuk sadırlarda yani vicdanlarda, kanun ise satırlardadır. Hukuk ahlâkın ve vicdanın müeyyideleşmiş şeklidir. Hukuk devleti, devletin hukuku değil, hukukun devletidir. Hukuk devleti güç ile hukukun izdivacıdır” dedi.  

Adalet vicdanları tatmin etmektir

Prof. Dr. Sacit Adalı şöyle konuştu: İtidal ile adalet aynı kökten gelir. Ortalama düzeyde olmak öfke ve sevgide dengeli olmalı. Düşünceler, fikirler menfaat için değiştirilir mi? Adalet tek kelime ile vicdanları tatmin etmektir. Müslüman hata edebilir, ama yalan söyleyemez. Dâvâcı ile dâvâlı suç ve ceza karşılığında budur diyebiliyorsa, suçlu ‘bunu hak etmiştim’ haklı olan da ‘hak yerini buldu’ diyebiliyorsa ne alâ. Nefret dolu bir sofrada kızarmış et yemektense sevgi dolu sofrada ot yemek daha iyidir.  

Haber: Kahraman ALPAK / Trabzon

Etiketler: yeni asya
Okunma Sayısı: 3918
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Serdar celik

    3.5.2017 07:24:38

    9 ay oldu saglik piskoloji bozuldu Bir zamanlar okula gider ogrencilerimle mutlu huzurlu egitim ogretim yapardik mutluyduk...simdi ise gunluk 20 tl ye calisiyoz bunada sukur ama kalem tutan eller sert islere alisik degil durum her gecen gun vahimlesiyor sosyal bir yara magdurlar cogaliyor..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı