"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Adalete sahip çıkan yenilmez

08 Ocak 2017, Pazar 00:05
Eski Mazlumder Başkanı aktivist ve yazar Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu çıkarılan son KHK’lar ile görevinden ihraç edildi. Gergerlioğlu, “Tüm kimliklerinin adalete çağıran seslere ihtiyacı var” diyerek, “Evrensel değerlere ve adalete sahip çıkan yenilmez” dedi.

Resmi Gazete’de yayınlanan son Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile  devlet memurluğundan ihraç edilen Mazlumder Başkanı aktivist ve yazar Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, yazılı bir açıklama yaparak yaşananlara tepki gösterdi. Gergerlioğlu, 

“Suçum, barış istemek, eşitlik, adalet ve hak mücadelesi vermek. Açığa alındığım süre içinde de hak bildiğimi söyledim, şimdi de sonrasında da söyleyeceğim. Çünkü bu toprakların tüm kimlikleri adalete çağıran seslere çok ihtiyacı var. Kendi yaratılışını insandan üstün gören şeytandan sonra dünyamızda değişen çok şey yok” dedi. 

Hakikatin ışığı söndürülemez

Kendi milliyetini öteki gördüğünden üstün görenler dünyayı adaletsizliğe sürüklüyor diyen Gergerlioğlu, “Yine insanlar adalet yerine zulüm, barış yerine savaşı tercih ediyorlar. Bu gidişe ‘dur’ diyenler tarihin her döneminde güç sahiplerince engellemelerle karşılaşsa da hakikatin ışığı söndürülememiştir. Irkçılık yapana karşı çıkan Hz. Musa haklı çıkmış, “Dünya siz ne derseniz deyin, ne yaparsanız yapın dönüyor” diyen Galile galip gelmiş, onları engelleyenler mahcup olmuştur. Biliniz ki evrensel değerlere sahip çıkan yenilmez” şeklinde konuştu. 

Dünya hayatı ve lezzetleri geçicidir 

Haksızlıklara karşı sessiz kalan dindar insanları da eleştiren Gergerlioğlu, “Hiçbirşey olmamış gibi ortalıkta mutlu mesut dolaşan güçlü dindarlarım, yegane güç sahibinin zerre miktarı haksızlıktan soracağı bir gün var..! Dünya hayatı ve lezzetleri geçicidir. Bir hekim ve barış aktivisti olarak yaşamdan, yaşatmaktan, yaşam hakkını savunmaktan  yana olan duruşum, yürüyüşüm devam etmektedir, edecektir.   Bu topluma karşı sorumluluğumu hiçbir karar engelleyemeyecektir” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 5219
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    8.1.2017 22:05:15

    Barisi te'sis etmek dinimizde ve bizce de esastir. Savas istemedigimiz halde ve belli sartlarda biz Müslümanlara farzdir. Savasmamiz gerektiginde/mecbur oldugumuzda ki Baris'in asla kendiliginden gelmeyecegi bir durumdur, Barisi birinci siraya alamayiz/ikincildir. Tehlike berteraf edildiginde Baris yine layik oldugu birinci sirayi alir. Bu budur. Hangi rejim, hangi diktatör gelmis hüküm sürüyor viz gelir tiris gider... Kaybedecek, sehitlik serbeti icebilecegimiz bir hayatimiz var, yasasin milletimiz. Adi ne olursa olsun Zalim Zalimdir. Her Cum'a Hutbede duyariz Allah adil olmayi, ihsani ve yakinlara ita'da bulunmayi emreder diyor Ayet! Semi'na ve Ata'na ! Yoktur bundan büyük EMIR. Zalime boyun büken bas kesilmeye de asilmaya da gönlünde kalbinde mukavemet edemez, amma Allah'in yasasin ADL ismi diye haykiran Yasasin zalimler icin Cehennem diyen kahraman Zalimin en sedit zulmüne dahi boyun egmez gönü ve kalbi cennet bahcelerinde huzurdadir.

  • hatice

    8.1.2017 09:30:54

    hocam çok yanlış yapmışsınız barışı istemek üç haline geldi bugün barış isteyenler işlerinden atılıyor cezaevlerine giriyor savaşa devam diyen ise en yuksek mertebelerle ödüllendiriyor..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı