"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Adaletsizlik AKP’ye kaybettiriyor

21 Ekim 2017, Cumartesi 18:30
Yeniçağ yazarı Ahmet Takan “İstifalar AKP anketlerini yükseltemedi...” başlığıyla yayınladığı dünkü köşesinde AKP’deki oy kaybının nedenlerinden başlıcasının ‘adaletsizlik’ olduğunu belirterek şunları yazdı;

“Sarayın tüm anketçilerinin son raporları masaya yatırıldı. AKP’nin oy oranı 38-41 aralığında çıktı. Genelde iktidar partisinin 7 Haziran 2015 sürecinin biraz altında olduğu görüldü. Saraydaki kaynağımın belirttiğine göre, R.Erdoğan “ben tek başıma Cumhurbaşkanlığı seçimini alırım” dedi ama genel seçimler sonucu AKP’nin parlamentoda düşeceği durum gözleri korkuttu. Aynı kaynak, “Erdoğan sürekli anket yaptırdığımız şirketlerin de dışına çıktı. Sizin saray anketçileri dediklerinizin dışında başka özel şirketlere de anketler yaptırıyor. Yaptırılan anketlerin sayıları da sıklığı da çoğaltıldı” dedi. Seçmende, ülkede hapishanelerde yüz binlerce insan yatarken gerçek FETÖ’cüler ortada dolaşıyor ve büyük mağduriyetler yaşanıyor algısı var. Oy düşüşünün ilk sebebi kamuoyunda hâkim olan adaletsizlik duygusu. Adalet tablosu vahim.

Hükümet gençlere umut veremiyor

İkinci unsur, Hükümet heyecan verici yeni işler yapmıyor. Sosyal alanlarda yetersiz kalıyoruz. Gençlere umut veremiyoruz. Eğitim alanında yapılan son hamlelerde verim sağlanamadı. TEOG’un bir anda değişmesi yanlış. Ortada, genel seçimlerin sonuçlarını etkileyecek önemli oranda asabı bozuk seçmen kitlesi var. Yani flu alanda duran seçmen kitlesi en az yüzde 15 oranında. Bu tabloda yeni kurulacak parti, çok farklı ve istemediğimiz bir sonuca ulaşabilir.”

Etiketler: akp, ahmet takan
Okunma Sayısı: 3890
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı