"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Adaletsizlik örtülemeyecek kadar büyük

11 Şubat 2017, Cumartesi
Çıkarılan son KHK ile artarak devam eden hukuksuzluğa dayalı OHAL uygulamalarına tepki gösteren STK’lar, bu uygulamaların zulüm olduğunu ve yapılan adaletsizliklerin kapatılamayacak kadar büyük olduğunu vurguladılar.

Olağanüstü Hal yetkisini kullanarak KHK (Kanun Hükmünde Kararname) marifetiyle binlerce insanın listelenip açığa alınması, işten çıkarılması uygulaması bu gerilimli, endişeli atmosferi besleyen politikaların başında gelmekte diyen Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, “Ortaya hiçbir somut bilgi, belge koymaksızın sadece duyum üzerine, şüphe saikiyle insanların geleceği karartılmakta, maddî-manevî hayatları altüst edilmekte. Hükümet ise her KHK listesiyle aileleriyle birlikte büyük bir açmaza, sıkıntıya sürüklenenlerin sayısının kartopu misali büyüdüğü gerçeğine gözünü yummakta. 15 Temmuz’da karşılaşılan şeyin ve ardından gelişen birtakım olayların devleti zecri tedbirler almaya mecbur bıraktığı söylemi ise bu acı gerçeği değiştirememekte” dedi.  

Düşüncenin özgürlüğünden söz edilemez

Birtakım mazeretler, gerekçeler ileri sürülerek savunulmaya çalışılsa da haksızlık, adaletsizlik örtülemeyecek kadar açık ve büyük diyen Rıdvan Kaya, “Ne ile suçlandığını dahi bilmeyen, haklarında hiçbir somut delil, belge ortaya konulmadan, hatta bilgi verilme ihtiyacı dahi hissedilmeden binlerce insanın bir gecede kamu görevinden ihraç edilmesi hukuk devleti olma iddiasıyla bağdaştırılamaz! Hiç kuşkusuz sadece siyasi görüşleri yüzünden, hatta sadece siyasi birtakım kararlara, uygulamalara itiraz ettiklerinden ötürü yüzlerce akademisyenin bir gecede üniversiteden uzaklaştırılabildiği bir ülkede düşüncenin özgürlüğünden ve üniversitenin saygınlığından söz edilemez” şeklinde konuştu.

Mazlumların ah’ını almaktan sakının!

Kaya, hükümete hatırlatmak istiyoruz, “Özgürlük alanlarını genişletme vaadiniz ve bu yöndeki çabalarınız neticesinde destek aldığınız geniş kesimler nezdinde giderek daha fazla tartışılmaya başlanan bu gibi icraatları gözden geçirmenin vaktidir! İktidar imkânlarıyla palazlanmış ve medyada sözcülüğünüze soyunmuş goygoycu takımının sahte iyimserlik mesajları sizi aldatmasın! Bugün hoşunuza gitsin diye size düpedüz yalan söyleyen bu zevatın, yarınlarda şartlar değişip kendilerine bugün bolca sunduğunuz imkânlar azaldığında veya tümden ellerinden gittiğinde sizi süratle terk edeceklerinden şüpheniz olmasın! Hukukun yerini keyfiliğin, adalet ve vicdan ilkelerinin yerini ise intikam ve tahakküm duygularının almasına izin vermeyin ve mazlumların ah’ını almaktan sakının!

Yapılanlar zulüm

Yapılan hukuksuz ihraçlara tepki göstermek amacıyla Eğitim İlke- Sen Yönetim Kurulu bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “Bu uygulamalar açık bir yargısız infazdır. İnsanların yıllara yayılan emekleri kurumlardaki komisyonların yaptığı haksız değerlendirme, asılsız ihbar, fişleme, siyasi kanaatleri cezalandırma, internet erişim araçları ve telefonlar üzerinden gerçekleşebilecek teknolojik açıklar gibi nedenlerle yok edilmektedir. Suçlamalar, ihraç edilen kişilere açık bir şekilde tebliğ edilmemiştir. Bu yapılmadığı için kişiler kendilerini tahminlerden yola çıkarak savunmaya çalışmıştır. Bu hukuk garabeti ancak bir KHK düzeninde vücut bulabilecek bir zulümdür” ifadeleri yer aldı. 

Bu hâl, çıkar yol değil

“Hangi çevre ve düşünceden, hangi siyasi eğilimden olursa olsun kamu çalışanlarının darbe girişimi fırsatçılığıyla delilsiz-ispatsız tasfiyesi kabul edilemez; intikam duygusuyla hareket etmek meşru görülemez” şeklindeki açıklamada ayrıca, “Bugün ülkemizde adaletin tümüyle rafa kaldırıldığı bir atmosferin boğuculuğu derinleşmekte, geleceğe dönük korkunç bir endişe ve karamsarlık hâli egemen olmaktadır. Bu hâl, çıkar yol değildir. Akl-ı selîm bu durumdan bir an evvel çıkmayı emrederken adalet ve vicdana sığmayan uygulamalar maalesef son sürat devam etmektedir. Kulak verenler için Rabbimizin adaleti ve âdil olmayı buyuran beyanları Kur’an aracılığıyla açık bir şekilde insanlığa seslenmektedir. Adaletin iptali kaçınılmaz olarak fitne ve fesadın yaygınlaşmasına sebebiyet verecektir” denildi.

Okunma Sayısı: 7516
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Kim doğru

    11.2.2017 15:29:20

    RABBİM herşeyi onları ve destek verenleri ve ses çıkarmayanları görüyor biliyor duyuyor hepsinin hesabı sorulacak

  • Birisi

    11.2.2017 14:02:50

    6 (altı) aydır neredeydin ÖZGÜR- DER? Yeni Asya Ailesine şükranlarımı iletiyorum. Başından beri hukuku ve demokrasiyi savunduğu için.

  • Nilgün

    11.2.2017 11:48:28

    Şükürler olsun artık birileri bu magduriyetleri dile getirmeye başladı sadece masum olan akademisyenler değil bunu bilin 100 bin ihraç içerisine onbinlerce masum var hayatımız karartildi unutmayacağız kendimizi de sizler sayesinde unutturmayacagiz

  • Sena

    11.2.2017 10:45:50

    Bu akademisyenler mağdur ama öğretmen ler aylardır mağdur değil mı artık bizimde sesimizi duyun ne olur sendika yüzünden ihraç edilen binlerce öğretmen den biriyim

  • Serdar celik

    11.2.2017 10:30:53

    Beni ihrac ettiler sendikaya girip cikmistim...baska hicbir kriter yoktur Sendika yasaldi okula yazi geldi mudurde akp li idi bu sendikaya girin dedi .? Illa bu sendikaya girin cunku bu sendika nobet parasi vercek dedi girdim sonra da cikmistim ihrac ettiler Sonra baska illerde de duydum akp li mudurler ogretmenleri aktifsene uye olyn diye ikna etmis.. neden neden..?

  • Mazlum

    11.2.2017 09:52:36

    Allahın ,adaletin sesi olduğunuz için Allah razı olsun.mazlumun ahi zordur.bizi sorgusuz sualsız açlığa mahkum edenler ve buna sesiz kalanlar akibetlerinden korksunlar.ailemiz perişan,hergün kavgalar oluyor.boşanma noktasına geldik.ya Allahtan korkun.ne Suçumuz gübahımız

  • Şule

    11.2.2017 00:23:39

    Eşim aylarca tutuklu kaldı. İşinden de ihraç edildi. Hep müslüman kardeşim diye bildiğim insanlardan destek aradım. Özgür-der de onlardan biriydi. Ama hiç sesleri çıkmıyordu. Adları özgür dü ama sesleri yoktu. Ateş sonunda size de değdi ki galiba yaktığını anladınız. Buna da şükür. Biz aylardır yanıyoruz. Ses verin, el verin kardeşler...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı