"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Adana’da, Gençlik Şöleni rüzgârı

19 Mayıs 2018, Cumartesi 00:30
Şevke medar olan 9. Risale-i Nur Gençlik Şöleni, Adana’ya da sirayet ederek şevk halkasını genişletti.

Adana gençlerinin seminer şeklinde sunduğu masa çalışmaları deklarasyonları, Ankara’daki şevk rüzgârını Adana’ya da taşıdı. 12 Mayıs Cumartesi günü Zübeyir Gündüzalp hanımlar ders salonunda yapılan seminer, açılış konuşması ve deklarasyon maddelerinin sunumunun ardından sona erdi. Açılış konuşmasını yapan Zeynep Karahan gençlerin hizmetteki yeri ve öneminden bahsederken masa çalışmalarına katılan gençlerin fotoğrafları sunuda yansıtıldı. Gençlik Şöleninde İslâm Yaşar Ağabeyin konuşmasından da alıntı yapan Karahan, gençlerin önlerindeki engelleri atlatmak için Risale-i Nuru çok okuyup yaşamaları gerektiğine vurgu yaptı. İslâm Kardeşliğini tesis etmek için doğru İslâmiyeti yaşamak ve İslâmiyete lâyık doğruluğu göstermek gençlerin vazifesi olmalıdır diyerek konuşmasını tamamladı. Ardından erkekler ve kızların hazırlamış olduğu deklarasyonların tamamı okundu.

“Risale-i Nura göre Hürriyet ve Demokrasi ekseninde İslâm Kardeşliği ve Dünya Barışı” konulu masa çalışmalarının alt konuları ve sunucuları şu şekilde; 

1. Masa; İslâm Kardeşliği Hürriyet ve Demokrasi - Emine Nur Ünal 

2. Masa; İslâm Kardeşliği ve İttihad-ı İslâm - Esra Balpetek

3. Masa; İslâm Kardeşliği ve Dünya- Müşerref Ünal 

4. Masa; İslâm Kardeşliği, Aile ve Eğitim- Şeyda Sultan Zengin 

5. Masa; İslâm Kardeşliği ve İhlâs- Elif Aydemir

Ankara’daki Gençlik Şölenine gidemeyen Yeni Asya okuyucuları, Adana’daki mini Gençlik Şöleni’nden memnun kalarak maddeleri tekrar dinlemek ve okumak istediklerini belirttiler. 

Etiketler: gençlik şöleni
Okunma Sayısı: 1070
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı