"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Adana Medya gazetesi KHK kurbanı oldu

26 Nisan 2017, Çarşamba
İlan edilen OHAL kapsamında yapılan uygulamalar hukuksuzluklarla devam ediyor. Mağduriyetleri sürekli arttıran, hak ve hukuk noktasında hiçbir kriter tanımayan uygulamalardan birine de Adana Medya Gazetesi ve çalışanları muhatap oldu.

Adana’da faaliyet gösteren, Basın İlân Kurumu’ndan ilân alma hakkı olan Adana Medya Gazetesi imtiyaz sahipleri ve bazı çalışanları 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, 23 Temmuz’da gözaltına alındı. Savcılık kararı ile serbest kalan gazeteciler 28 Temmuz tarihli 668 sayılı KHK ile gazetelerinin kapatılma kararıyla ikinci bir şok yaşadılar. Adana Medya Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Taner Talaş, kendisinin veya çalışanlarının Gülen Hareketiyle hiçbir ilgilerinin olmadığını, hatta gazetelerinde Gülen Hareketi’ne karşı kitap yazan yazarların da bulunduğunun altını çizerek böyle bir muameleyle karşılaşmalarını gerektirecek hiçbir sebebin olmadığını belirtti. 

TMSF’ye devredildi

Taner Talaş, yaşananlara anlam veremediklerini belirterek, 28 Temmuz’dan beri idari ve yargı makamlarına seslerini duyurmaya çalıştıklarını, fakat yaklaşık 9 aydır hiçbir somut adımın atılmadığını söyledi. Talaş, “Devletin ilgili ilgisiz tüm kurumlarına belgeleriyle birlikte gerekçelerimizi duyurmaya çalışıyorum. Lâkin başarılı olamadık ve gazetemiz TMSF’ye devredildi. İsyanım ve çığlığım kesinlikle maddî temelli değildir. Ülkemiz huzura kavuşacaksa gazetemiz ve mal varlığımız ülkemize feda olsun. Ancak terör irtibatı ve iltisaki ile kapatılmak boynumuzda utanç tasması olarak var olacağı için, bu durumu sindirmek mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 2248
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    26.4.2017 07:00:06

    OHAL ile mallarına elkonulan,yılların hatta asırlık firmaların itibarsızlaştırıması,zayıflatılması ve faaliyetten men edilmesine varan HUKUKSUZLUKLARIN elbette yarın bir geridönüşü ve bu mağduriyeti bir bedeli ödenecek .Bu bedeli ERGENEKON,BALYOZ vb.davaların mağdurlarına ödenen tazminatlar gibi hazineden değil mağduriyete sebep olanların şahsi kaynaklarından,varlıklarından ödemeleri olmalıdır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı