"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Aday olunmaz, aday gösterilir'

31 Ekim 2018, Çarşamba 23:20
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, yerel seçimlerde adaylık konusuna ilişkin olarak, "Aday olunmaz, aday gösterilir. Dolayısıyla bu işlerin hesabı kitabı olmaz, nasip olur. Benim iyi kötü bir mühendisliğim olduğu için bu işte hesap kitap olmadığını biliyorum, matematiği yok bu işin." ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, yerel seçimlerde adaylık konusuna ilişkin olarak, "Aday olunmaz, aday gösterilir. Dolayısıyla bu işlerin hesabı kitabı olmaz, nasip olur. Benim iyi kötü bir mühendisliğim olduğu için bu işte hesap kitap olmadığını biliyorum, matematiği yok bu işin." ifadelerini kullandı.

Tuna, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezince (ESAM) düzenlenen "Dünya Şehircilik Günü ve Başkentin Geleceği" konulu konferansa katıldı.

Konuşmasında, Ankara'nın şehirleşme ve büyüme sürecine değinen Tuna, şehir hayatındaki değişime vurgu yaparak, "Mahalle kültürünü yaygınlaştırmamız gerekiyor. Mahallelerimizde şu anda kimse kimseyi tanımıyor. Mahalle kültürü olacak ki insanlar birbirleriyle daha bir sosyal iletişim sağlasın. Bu yok olunca gençlerdeki muhtelif sıkıntılar bundan dolayı oluyor." diye konuştu.

Altyapı çalışmaları

Ankara'nın su baskınları konusunda ciddi sıkıntıları olduğuna dikkati çeken Tuna, su baskınlarını önleme çalışmaları kapsamında 15 nokta tespit ettiklerini ve bu noktalardaki çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Tuna, altyapı ve içme suyu hatlarındaki çalışmalara da değinerek, şunları söyledi:

"Bütün şehrin altyapısına birdenbire girdiğin zaman şehir kilitlenecek. Bunun kademe kademe gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu yıl içerisinde belki de ASKİ'nin tarihindeki en büyük ihalelerini yaptık. Yaklaşık bir buçuk milyar liralık bir ihale gerçekleştirdik ve o inşaatlar devam ediyor. Önümüzdeki sene bunlar tamamlanacak."

Raylı sistem geliştirilecek

Başkentin raylı sistem konusunda hedeflenen yerde olmadığını söyleyen Tuna, metro hattının genişletilmesiyle ilgili yaptıkları çalışmaları da anlattı.

Tuna, göreve geldikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve Ankara'da metro hatlarının yaygınlaştırılması konusunun hükümet programına alındığını belirtti.

 

AA

Okunma Sayısı: 1394
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • sabri keşci

    1.11.2018 17:29:40

    Nakşibendi şeyhi Osmanlı mebusu der ki; -Partiler ve liderler aday gösterirse bu" emaneti ehline veriniz" şeklinde ki Allah'ın hükmüne aykırı iş olur. Zira aday olunmaz da, aday gösterilirse seçilen, milletin menfaatine değil, aday gösteren kurumların menfaatine çalışır. Zira yeniden aday yapılmama korkusuyla tehdit altında kalır- der. Adaylar tüm üyelerin katılımıyla ön seçimle belirlenmeli ve oy veren müslümanlar "emaneti ehline veriniz"hükmünü çiğnemiş duruma düşürülmemelidir.

  • Toygar

    1.11.2018 10:37:26

    Bilinen demokrasi tarifine göre "aday olunur, aday gösterilmez" diye biliriz. Demek devran değişik bu günlerde :(

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı