"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Adıyaman 'huzur kenti'dir!

24 Temmuz 2015, Cuma 16:06
Adıyaman'da 70 sivil toplum kuruluşu, Suruç ve Adıyaman'daki terör saldırılarını ortak bir açıklamayla kınadı.

Adıyaman'da 70 sivil toplum kuruluşu, Suruç ve Adıyaman'daki terör saldırılarını kınadı.

Adıyaman Kalkınma Platformu (AKALP) öncülüğünde Adıyaman Gazeteciler Derneği'nde bir araya gelen 70 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen terör saldırısı ve Adıyaman'da terör örgütü PKK tarafından askerlere açılan ateş sonucu bir uzman onbaşının şehit edilmesi, iki askerin de yaralanmasına tepki gösterdi.

AKALP Başkanı Zeki Dişkaya, sivil toplum kuruluşları adına yaptığı açıklamada, "huzur kenti" olarak nitelendirilen Adıyaman'ın son dönemde terörle anılır hale gelmesinin kendilerini son derece rahatsız ettiğini söyledi.

Aynı gün içerisinde Adıyaman'da ve Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan olayların üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Dişkaya,

"İlimizde bir askerin şehit edilmesi bizi üzmüştür. Yine komşu ilimizde vahşi bir şekilde, hiçbir mezhebin, hiçbir dinin, hiçbir insanlığın kabul etmeyeceği bir şekilde gencecik çocukların ortasında bombayı patlatarak 32 insanın ölümüne sebep olan olayı şiddetle telin ediyoruz, kınıyoruz" dedi.

Adıyaman halkının terörün tamamına karşı olduğunu ifade eden Dişkaya, kenti terörle bağdaştırmak isteyenlerin bunu bir kez daha düşünmesi gerektiğini vurguladı.

"Adıyaman, teröre prim vermez"

Adıyamanlıların terörle işlerinin olmadığını ve asla pirim vermediğini anlatan Dişkaya, şöyle devam etti:

"Üzüntü içerisindeyiz. Adıyaman'ın terörle anılmaması, bu sıkıntının şehrimize sıçramaması ve bölgemizdeki barış, birlik ve beraberlik ortamının devam etmesi için iktidar partisinden muhalefete, muhtarlardan sivil toplum kuruluşlarına herkes bir araya geldi. Adıyaman'ın tavrı budur. Hiç kimse Adıyaman'ı karıştırma gayreti içerisinde olmasın."

Ulusal bir gazetenin bugün "Yine Adıyaman" başlığıyla çıktığını ve Adıyaman'ı bir terör kenti gibi gösterdiğini savunan Dışkaya, gazeteyi kınadıklarını ifade etti.

Dişkaya, gazeteciliğin aklına ve ağzına geleni yazmak olmadığının altını çizerek, "Ahlaki ve etik olmayan, topyekun cezalandıran, adeta Adıyaman'ın tamamını terörize eden bir başlık, yakıştıramadık. Adıyamanlı merttir, yiğittir, Adıyamanlı teröre bulaşmamıştır. Gazetenin yöneticileri Adıyaman'a gelsinler ve buraları görsünler. Ona göre başlık atsınlar" şeklinde konuştu.

AA

Okunma Sayısı: 2763
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Yılmaztürk

    24.7.2015 17:30:58

    Fotoğraftakilerin yüz ifadeleri ne kadar "huzur kentli" olduklarının resmidir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı