"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Afrin'den açılan ateşe karşılık verildi

20 Ocak 2018, Cumartesi 11:10
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), sabah saatlerinde Suriye'nin kuzeyindeki Afrin bölgesinden açılan taciz ateşlerine karşılık verdiği ve PKK ile Halk Savunma Birlikleri'ne (PYD) ait barınak ve sığınakları vurduğu açıklandı.

Anadolu Ajansı'nın (AA) haberine göre, Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede, dün ve bugün PYD tarafından Afrin bölgesinden açılan taciz ateşlerine karşılık verildi.

AA haberinde, "meşru müdafaa kapsamında mukabelede bulunulduğu" ve örgütün barınak ile sığınaklarının vurulduğu ifade edildi.

TSK, dün de yine "meşru müdafaa kapsamında" Hatay'ın Kırıkhan ve Hassa ilçelerindeki sınır birliklerinden Afrin'e en az 40 top atışı yapmıştı.

Savunma Bakanı Nurettin Canikli, AHaber'de gündeme ilişkin sorularını yanıtlarken, Afrin'den gelen atışlara verilen karşılıkla operasyonun "fiili olarak başladığını" ifade etmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta Cumartesi günü Elazığ'daki konuşmasında verdiği bir haftalık süre de doldu. Erdoğan konuşmasında, "Afrin'de teröristler teslim olmazsa orayı başlarını yıkacağız. Münbiç'te bize verilen sözler yerine getirilmezse kendi göbeğimizi keseceğiz. Bir haftaya kalmaz ne yapacağımızı görecekler" demişti.

Bu sözlerin ardından Türkiye'nin Afrin'e yönelik bir operasyon yapacağı beklentisi artmıştı.

Okunma Sayısı: 1139
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı