"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Afyonkarahisar'da okuma programı düzenlendi

13 Ocak 2017, Cuma 15:51
Afyonkarahisar'da düzenlenen kış okuma programı bugün sona erdi.

Okuma programlarını bir hafta boyunca “daima okumak” prensibiyle devam ettiren üniversiteli öğrenciler, Risale-i Nur okumalarıyla zamanlarını büyük bir kıymetle kıymetlendirdiklerini, Nurları okumak sevgisiyle, Nurları okumak heyecanıyla, Nurları okumak ihtiyacıyla geçen bu okuma programlarını fani hayatın baki saatleri olarak gördüklerini ifade ettiler.

Zübeyir Gündüzalp’in “Risale-i Nur'u okudukça, Kur'ân nuru içinize dolacak, o Kur'ânî hakikatler aklınızı ve kalbinizi tenvir edecek ve imanınızı inkişaf ettirip kuvvetlendirecektir. Nur Risalelerini okudukça İlâhî bir feyiz, ruh ve mâneviyat âleminizi kaplayacaktır. Hayatta, sizlere büyük bir huzur ve saadetin refahı içinde yaşaya bilmenin kapıları açılacaktır.” sözlerini aynen tasdik ettiklerini söyleyen üniversiteli gençler, çok istifadeli bir program geçirdiklerini belirttiler.

Yeni Asya yazarı Semşettin Çakır’ın da katıldığı programda yapılan müzakereli dersler de birçok önemli konuların daha iyi anlaşılmasına vesile oldu.

Hasan Koç / Afyonkarahisar

Risale-i Nur’u niçin çok okumalıyız, Risale-i Nur, neden bu asra bakan bir tefsirdir?

Risale-i Nur eserleri, muhtevası, telif ediliş tarzı, dili ve düzeni itibariyle diğer İslâmî eser ve tefsirlerden farklıdır.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/suleyman-kosmene/risale-i-nur-u-nicin-cok-okumaliyiz_414017

Mehmet Akif: En büyük âlim odur ki; İşaratü’l-İ’caz’ı anlasın...

Mehmet Akif Ersoy'un Büyük İslam Alimi Bediüzzaman Said Nursi ve Kur'an-ı Hakim'in hakikatli ve nurlu bir tefsiri olan Risale-i Nur Külliyatı ile ilgili değerlendirmeleri Risale-i Nur'un muhteva ve mesajının anlaşılması noktasında oldukça önem taşımaktadır.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/mehmet-akif-en-buyuk-alim-odur-ki-isaratu-l-i-caz-i-anlasin_419602

Etiketler: risale-i nur
Okunma Sayısı: 2344
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Abdurrahman KOÇAK

    15.1.2017 12:37:55

    Çok kıymetli gençler herbirinizi ayrı ayrı tebrik ediyoruz..Alkışlıyoruz...Cenabu Hak sizleri muvaffak etsin..İstikametten ayırmasın...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı