"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AGD'liler yılbaşı kutlamalarını protesto etti

26 Aralık 2014, Cuma 17:15
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi bir grup öğrenci, Beyazıt Meydanı'nda yılbaşı kutlamalarını protesto etti.

Meydanda cuma namazı sonrasında toplanan AGD üyesi öğrenciler, yılbaşı kutlamaları sırasında uyuşturucu, kumar ve alkol gibi kötü alışkanlıklarda artış olduğunu öne sürerek, Müslümanların yılbaşı kutlaması yapmaması gerektiğini belirtti.

"Sözümüz Müslüman'a: Harama Sürükler Noel Baba, Namaza Götürür Demba Ba" ve  "Ahlak ve Maneviyat Tahribatına Hayır. Edep Ya Hu” yazılı pankartlar dikkati çekerken, grup sık sık tekbir getirip, slogan attı.

Kur'an-ı Kerim okunan etkinlikte grup adına basın açıklaması yapan AGD Beyazıt Yerleşkesi Başkanı Ömer Sirkeci, Müslümanların yılbaşını kutlamaması gerektiğini ifade ederek, "Müslüman olduğu halde Noel'i kutlayanlara sesleniyoruz. Ey Mümin kardeşimiz, Noel, Hristiyan aleminin bayramıdır. Bizim için hiçbir kutsallık ifade etmez. Hristiyanların bayramını bile bile kutlamak imanı tehlikeye atan bir unsurdur. Bu cehaletten bir an önce kurtulmak gerekir. Biz Hristiyanın kutsalına değil, Müslümanın kutlamasına karşıyız" diye konuştu.

Sirkeci, İslam'da yeni yılın Muharrem ayının 1. günü başladığını belirterek, "Dinimizde Noel ve yılbaşı kutlamalarının hiçbir yeri bulunmamaktadır. Bu yılbaşının Müslümanlar için resmi ve milletlerarası bir takvimin başlangıcı olmasından başka hiçbir değeri yoktur" ifadelerini kullandı.

Piyango bileti almanın "kumar" olduğunu savunan Sirkeci, "Milli piyango haramdır" dedi.

"İslam ümmeti kabul etmez zilleti", "Müslüman uyuma inancına sahip çık" sloganları atan ve tekbir getiren grup, Vezneciler'deki İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'ne yürüdü.

Çevik kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı gözlendi.

Okunma Sayısı: 3593
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı